Politiker frustrerade över bilexplosioner

avAftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två misstänkta bilexplosioner inträffade i Malmö natten till torsdagen.

Den ena explosionen inträffade i området Fridhem i Malmö. Polisen misstänker att det skett en detonation bredvid en bil, som nu är bortforslad. Strax efter midnatt larmades polisen ytterligare en gång – då brann en bil utanför centralstationen i Malmö. Det är dock oklart om det rör sig om en sprängning, skriver P4 Malmöhus.

I Lund har politikerna samtidigt börjar se över vilka åtgärder som behöver göras efter att staden sedan midsommar drabbats av ett tiotal bilbränder. Liberalerna tror på stärkta väktarinsatser, S menar att kommunens personal kan öka sin vaksamhet och MP vill se förebyggande sociala insatser.

Ryter till på Facebook

På sin Facebooksida skriver kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L): ”De senaste veckans anlagda bilbränder gör mig verkligen förbannad. Många är väldigt beroende av sina bilar, både för jobb och fritid. Värst drabbas de äldre som har begränsad rörelseförmåga utan sin bil. Det här ska inte få förekomma och är inget annat än ren idioti!!”

Ännu är ingen misstänkt för detonationerna.

– Vi vill att allmänheten ska vara uppmärksamma på individer som rör sig ute om nätterna och vi är intresserade av alla iakttagelser på det som man upplever inte stämmer in i det vanliga mönstret, säger Cecilia Kjaersgaard, poliskommissarie i Lund, till TT.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Bränder

Lund

Skåne

Bilar