Titta, det ljusnar för prinsessan i vår

• Sofia har fångat heta hårtrenden • Smyckar med ­diadem • Ny färg

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Prinsessan Sofia ­gillar ­vårens ­hetaste hårtrend och använder ­gärna budget­varianter.

Hon har dessutom en helt ny färg på sitt långa svall. 

– Det visar att prinsessan verkligen hänger med och är intresserad av det senaste, säger frisören Eva-Lena Rylander. 

Hårspännen, ­rosetter, snoddar och diadem. Just nu är det populärt att smycka håret med olika hår­accessoarer, ett sätt att med enkla medel förändra sitt ­utseende. 

Prinsessan Sofia har anammat trenden och har den senaste tiden använt sig av både stora knutna band ­i håret och snygga diadem. 

Brett diadem

När hon lanserade sin bok ”Handbok för ­nätföräldrar”, på instagramkontot @prinsparet, bar hon ett brett ­diadem i gult från budgetkedjan Lindex. 

– Prinsessan har en klassisk stil och det måste man ha i hennes roll, men det syns på de här detaljerna att hon har ett intresse för mode och trender, säger Eva-Lena Rylander, frisör och som ofta medverkar i SVT:s ”Go’kväll” där en tittare får en ny stil varje torsdag. 

– Sofia gör det perfekt tycker jag, ­hennes diadem bär upp stilen utan att det blir för barnsligt. 

1 av 5 | Foto: Jonas Ekströmer/TT, Ola Axman och Instagram
På en middag för Sverige-Amerika ­stiftelsen på Grand Hôtel nyligen kom prinsessan ­Sofia i en prickig klänning från & Other Stories och håret var utsläppt så att man kunde se att hon färgat slingor i en ljusare nyans. Tekniken kallas för ­balayage. Den gula clutchen kommer från Susan Szatmary.

Hade en stor rosett

Redan vid riksmötets öppnande i höstas bar prinsessan ett moderiktigt diadem, då i svart. Och när kungen i mars höll en supé för de nya riksdagsledamöterna hade prinsessan Sofia en stor rosett i det flätade håret. 

– Just nu är det hårspännen som är trendigast, säger Eva-Lena Rylander.

– Det ska vara stora hårspännen, gärna dekorerade med pärlor eller liknande. Och så ska det gärna vara många i rad i håret. 

Trender kommer och går, men det var ett tag sedan hår­accessoarer var populära.

– Ganska länge har det ­varit modernt med fönade hår utan några accessoarer, säger Eva-­Lena Rylander. 

Eva-Lena Rylander har också noterat att prinsessan Sofia har en ny hårfärg. 

– Det är en så kallad balayage-färgning, botten är mörkare och längderna och topparna är ljusare, säger Eva-­Lena Rylander.

– Alla vill ha sådan färgning just nu, det är det enda vi gör på salongen. Vi tycker att prinsessan Sofia passar mycket bra i den nya färgen.

Prinsparet deltog i en middag på Grand Hôtel nyligen och där kunde man tydligt se hur prinsessan ­Sofias hår blivit ljusare i vissa partier när hon hade det utsläppt i stora lockar med en ­liten snodd bakpå huvudet som enda dekoration. 

Den prickiga klänningen med puffärmar var också det ett budgetval från H&M:s & Other Stories.

– Jag tycker man ser att prinsessan är så trygg i sin roll att hon kan vara mer lekfull, säger Eva-Lena Rylander. 


Det här är balayage

▪▪  En fransk teknik att färga håret som går ut på att rötterna är färgade mörkare och de ljusare eller blekta slingorna målas på håret. Färgerna kan förekomma i upp till fyra nyanser och gör att håret ser mer naturligt ut än när man slingar på ett mer traditionellt sätt.

▪▪  Färgningen håller också längre eftersom det inte blir skarpa utväxter på håret. Frisören utgår från hårets grundfärg så det är något som de flesta kan bära.

▪▪ Kända personer med balayagefärgat hår är Marie Serneholt och Carolina Gynning.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN