Stal showen – utan att vara där

Drottning Elizabeth fyllde 93 – men brädades av bebisryktena

avLinn Dahlgren

Drottning Elizabeth II ­fyllde i går 93.

Men födelsedagen ­överskuggades av både påsken och gravida ­Meghan Markle.

Ibland händer det att ­födelsedagsbarnet inte är sin egen stora dags huvudrollsinnehavare.

Och ibland stjäls showen av någon som inte ens är på plats. Som i går då drottning Elizabeth II fyllde år och den brittiska kungafamiljen gick till kyrkan, som de traditionsenligt alltid gör på påskdagen.

Den nyblivna 93-åringen, finklädd i knallrosa klänning, turkos kappa och med blommor på hattens brätte, hamnade i skymundan eftersom prins Harrys fru Meghan lyste med sin frånvaro.

1 av 4 | Foto: AP/TT
I går firade Elizabeth II sin 93:e födelsedag. Hon bar en hatt med blommor och under kappan hade hon en knallrosa klänning.

Vilken dag som helst

Prinsparet väntar barn vilken dag som helst och denna gång fanns inte Meghan och hennes babybula på plats.

Det hemlighetsfulla paret kan till och med redan ha fått sitt barn. De har bestämt sig för att inte bjuda pressen på det sedvanliga fotograferingstillfället vid hemgången från BB utan tänker avslöja deras barns födelse först flera dagar efter att klanens yngsta kunglighet har gjort entré.

Allt för att familjen ska få vara i fred under de första dagarna.

När prins Harry i går kom till kyrkan utan sin fru började det snart spekuleras i att Meghan kanske redan har fött.

Tills födelsen verkligen har skett och tillkännagivits firar kungafamiljen i alla fall sin matriarks födelsedag som sig bör.

Har regerat längst

Prins William och hans fru Kate var förstås på plats. Kate återanvände en ljuslila kappa och neg inför drottningen när hon anlände.

I över 67 år har Elizabeth II nu suttit på tronen och hon är både den brittiska monark som har regerat längst och världens i dag levande, längst sittande monark.

När hon föddes förväntades hon aldrig bli drottning, men hennes farbror Edward VIII abdikerade 1936 och hennes far George VI fick ta över. Så förändrades Elizabeths öde och hon blev kronprinsessa.

Först i dag får hon en kunglig salut. Den fick vänta eftersom de inte görs på söndagar.

ARTIKELN HANDLAR OM