Här rullar de nya polisbilarna ut – direkt från fabriken

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Här rullar polismyndighetens hundenhets nya bilar ut från fabriken.

Nu ska hundarna få åka mer bekvämt till jobbet.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen har fått fram våra nya bilar, säger Klas Johansson, processägare för polishundverksamheten.

Under torsdagen la polisen ut första filmen på hur de nytillverkade bilarna rullades ut från fabriken. Både två- och fyrbenta poliser kommer nu att åka mer bekvämt.

Tidigare har Sveriges polishundar färdats i Volvo och Mercedes, där de ska haft det ganska trångt. Men nu har alltså bilarna bytts ut.

1 av 3 | Foto: Polisen.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen har fått fram våra nya bilar. Det här är bra för såväl hundförarna som för hundarna och det innebär att vi får ännu större möjlighet att på ett snabbt och säkert sätt komma till de platser där vi behövs för att rädda liv, säger Klas Johansson, processägare för polishundverksamheten i Sverige.

Större burar och bättre ventilation

I de nya bilarna, VW Amarok V6 Tdi, får hundarna en särskild påbyggnad på bilen där temperaturen och ventilationen regleras helt separat från resten av bilen.

Förutom temperaturen och ventilationen kommer burarna dessutom att bli större. Det kommer att finnas en dubbelbur i varje bil där två hundar kommer att få plats utan problem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN