Uppsaladuo hjälper Sverigettan i tennis

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Ehrnvall och Tommy Lindgren ska hjälpa Sveriges bästa tennisspelare att hitta samarbetspartners och sponsorer.

– Jag har några kontrakt sedan tidigare. Men det finns mer att göra, säger Rebecca Peterson.

Rebecca Peterson tillsammans med Andreas Ehrnvall och Tommy Lindgren.
Foto: Privat
Rebecca Peterson tillsammans med Andreas Ehrnvall och Tommy Lindgren.

Peterson förbereder sig just nu inför WTA-touren som ska dra igång nästa månad i USA. Förra året kom hon hem med två WTA-titlar och vann över spelare som Venus Williams, rankad 44 i världen.

Sverigeettan har tränat på hemmaplan sedan pandemin bröt ut, med fokus på rehabträning på grund av ryggproblem. Affärerna vid sidan av planen överlåter hon dock nu i större utsträckning till Uppsaladuon.

– Jag har några kontrakt sedan tidigare. Men det finns mer att göra och Andreas och Tommy har tagit sig an uppdraget med mycket energi, säger hon.

Foto: Michael Owens / TT NYHETSBYRÅN
Rebecca Peterson i US Open i fjol.

Placering inte allt

Peterson hann knappt spela några matcher innan coronakrisen satte stopp för vårens turneringar. Enligt Ehrnvall, hennes nya kontakt tillika före detta elitspelare i tennis, räcker det dock inte att vinna matcher och ta sig högt upp på rankingen för att locka sponsorer inom tennisvärlden.

– Det är det absolut viktigaste, men sportsliga resultat måste kombineras med ett kreativt samarbete och det håller vi på och utvecklar formerna för, säger han i ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE