Regn, sol och kanske någon åskknall i helgen

Publicerad 2020-07-10

I helgen kan det vara bra att ta med sig såväl paraplyet som solglasögonen när man går hemifrån.

Det blir ostadigt väder med många skurar, en del solglimtar och kanske även någon åskknall, enligt SMHI.

Under fredagen var det rätt grått på himlen i Uppsala. Det kom några skurar, åska och solglimtar till och från, vilket även väntar i helgen enligt SMHI:s senaste prognos.

Växlande väder

– I natt har vi regn som drar sig in söderifrån, men det är precis så att det möjligtvis tar sig in över Uppsala. Det kan bli så att det går österut också, och då är det uppehåll som väntar åt ert håll. Men det finns ändå möjlighet till regn under natten, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

– I morgon väntar varierad molnighet, likt i dag kan det vara lite sol till och från men även en del skurar som passerar. Om vi sedan tittar på söndagen är det liknande väder. Det är ganska varierat med lite solmöjligheter och skurar som passerar.

Det ser inte ut att vara några större mängder regn som faller över Uppsala i helgen, men det kan ändå komma några millimeter. Framåt eftermiddagen, på både lördagen och söndagen, ser det även ut att kunna bli någon åskknall. Det blir måttlig vind och temperaturer under 20 grader. På söndagen blir det mellan 16 och 19 grader, enligt prognosen.

Över 20 grader

Semesterfirare som ser fram emot riktigt varmt och soligt väder får hålla ut ett tag till.

– Det är fortsatt ostadigt väder in i nästa vecka och så ser det ut att vara även framöver. Under de kommande tio dagarna ser det inte ut som om någon värmebölja som den som vi såg i slutet av juni är på ingång. Men mitt på dagen kan det bli uppåt 20 grader och några grader till ibland.

Följ ämnen i artikeln