Mängder av halkolyckor runt Malmö – varning för ny kall natt

Arkivbild.
Arkivbild.

Det voltades, krockades, sladdades och kördes av vägen i ovanlig mängd på glashala vägar i området Malmö–Helsingborg natten till lördag.

Natten mot söndag sjunker temperaturen ner mot nollan igen och klar himmel ökar risken för frosthalka.

Ett ovanligt stort antal trafikolyckor drabbade Malmö och Helsingborg under natten på grund av frosthalkan. Det började bara några minuter efter midnatt, då en bil voltade av vägen utanför Helsingborg och fortsatte sedan stadigt i området.

Här är polisens lista över halkolyckor från under lördagen:

00:07, Helsingborg: En bil voltar av vägen vid trafikplats 28, Helsingborg södra, Bårslöv. Två personer förs med ambulans till sjukhus och bilen bärgas.

01:01, Helsingborg: Personbil kör in i mitträcket strax innan Helsingborg södra i norrgående riktning. Bilen bärgas från platsen. Enligt polispatrull är det mycket halt på vägen.

01:15, Helsingborg: En personbil kör in i ovan trafikolycka och sen in i en lastbil på E6 norr om Rå å. En person kläms fast och måste klippas loss. Personen förs med ambulans till sjukhus.

01:21, Helsingborg: Singelolycka i norrgående riktning på Österleden. Bilen bärgas från platsen.

01:28, Helsingborg: Singelolycka på E6 Södra Kropp i södergående riktning. Bilen bärgas från platsen.

01:38, Burlöv: En taxi får sladd på E6 i norrgående riktning och kör in i räcket. Bilen bärgas från platsen. Det är mycket halt på platsen, enligt polispatrull.

01:50, Helsingborg: En personbil kör i diket på LV111 Laröd infarten Sofiero och måste bärgas från platsen.

03:56, Eslöv: Två personbilar i olycka på LV108/RV17 i Marieholm. En av bilarna avviker från platsen.

05:08, Burlöv: Lastbil kör av vägen på RV11, TPL16 Sunnanå. En personbil åker också av vägen i samband med olyckan. Det uppges vara mycket halt på vägen. Lastbilen bärgas från platsen.

05:51, Malmö: Personbil kör in i träd på Lindängsvägen i höjd med Kantatgatan. Inga personer är kvar på plats när polis och räddningstjänst anländer. Bilen bärgas.

06:36, Ängelholm: Lastbil kör in i mitträcket i norrgående riktning norr om trafikplats 34 Höja. Inga personskador.

06:50, Malmö: En personbil i olycka på E6 vid TPL Sallerup i norrgående riktning. Polispatrull är på plats.

07:27, Malmö: Två personbilar i olycka på RV11 i riktning mot Malmö i höjd med Bulltofta. Polispatrull är på plats.

07:37, Helsingborg: Personbil har voltat på Rausvägen/Välluvsvägen. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.

08:59, Malmö: Personbil kör in i räcket på inre ringvägen, södergående i höjd med Videdal. Halt på plats, enligt polispatrull.

Publisert:

LÄS VIDARE