Ytterligare stöd för Dadgostar

Av: TT

Publicerad:
Nooshi Dadgostar. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Nooshi Dadgostar. Arkivbild.

Ännu ett partidistrikt ställer sig bakom Nooshi Dadgostar som ny partiledare för Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt. På torsdagskvällen nominerade en enig distriktsstyrelse för Storstockholm henne.

"Att nominera Nooshi känns både självklart, rätt och roligt. Vi vet att vi får en ordförande som kommer att fortsätta utveckla vårt ständigt växande parti", säger Elena Karlström, distriktsordförande för Storstockholm, i en kommentar.

Under torsdagen blev det även känt att V i Sörmland nominerar Dadgostar som ny partiordförande. Beslutet togs vid distriktsstyrelsens möte i onsdags, rapporterar lokala medier. Distriktet hade tidigare nominerat Ulla Andersson, men hon meddelade kort därefter att hon inte ställer upp.

Sammanlagt har nu minst 14 av V:s 25 partidistrikt ställt sig bakom Dadgostars kandidatur.

V i Värmland har nominerat Håkan Svenneling. Han har ännu inte lämnat besked om han ställer upp som ny partiledare. Värmland nominerade även Ali Esbati och Hanna Gedin, som båda på förhand har sagt nej.

Valberedningen har satt den 21 februari som sista datum för förhandsnomineringar till ordförandeposten. Ny partiordförande väljs i samband med Vänsterpartiets kongress i Västerås 21–24 maj.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN