Nu rasar elever mot skolans nya regler

Foto: TT
De nya reglerna skapar förvirring, berättar en elev.
NYHETER

Skolan tog i med hårdhandskar mot Snapchat, toalettbesök och mobiltelefoner – nu rasar elever på Madesjöskolan, rapporterar 24Nybro.

Aftonbladet berättade under lördagen om Madesjöskolan i Nybro som bestämt sig för att försöka sätta stopp för störelsemomenten från Snapchat och andra mobilappar. Dessutom har elevernas möjlighet att fritt gå på toaletten under lektionstid inskränkts.

Reglerna var populära från föräldrahåll, och rektor Heinz Rejdvik berättade att han nästan enbart fått positiva reaktioner.

– Det finns elever som knallar in och ut ur klassrummen som om det vore en fritidsgård, sade han då.

Mindre nöjda elever

Men nu har 24Nybro, som var först med att skriva om skolans nya satsning på disciplin och regler, hört efter hur elevernas reaktioner ser ut. Kanske inte helt oväntat är de mindre nöjda än sina föräldrar.

En anonym elev berättar att eleverna förstår varför mobilförbudet införts, men att det skapar problem för de som vill sköta sitt jobb i skolan.

– Det blir svårare på en lektion där vi ska hitta fakta, filma eller skriva ett word-dokument. Nu har vi haft telefonerna att jobba med i och med att det endast finns omkring 40 datorer på skolan till alla oss elever, säger hon till 24Nybro.

”Vet knappt vad som gäller”

Hon berättar också att hon varit upprörd över toalettreglerna. Klassens lärare ska ha sagt att de förväntades hinna med toalettbesök även om rasterna var så korta som fem minuter, något eleven menar är svårgenomfört.

Just den biten backade också Heinz Rejdvik från en smula när han besökte elevens klass på fredagen.

– Han sa att det visst är okej att gå på toaletten i nödfall och att klassrumsdörren inte ska låsa sig. Men nu känns det som man knappt vet vad som gäller, säger eleven.