Nyheter

Läsarna hyllar S jobbförslag

Av: 

Sofia Ström

NYHETER

Socialdemokraternas nya arbetsmarknadspolitik får varmt mottagande bland läsarna på aftonbladet.se

"Jättebra förslag", "WOW", "Fantastisk idé" och "Tack!"

Aftonblades läsare öser beröm över Socialdemokraternas nya jobbpolitik.

59 procent av de 12 356 som röstat i Aftonbladets undersökning om Socialdemokraternas nya jobbpolitik tycker att den låter bra, och att den skulle fungera bättre än alliansens arbetsmarknadspolitik.

"Hoppet åter till de arbetslösa som befinner sig i utanförskapet eller mitt emellan dessa stolar. Bravo!!!!", skriver signaturen Molika, 52 år, från Karlskoga.

Lovsång från alla håll

Signaturen UngDam, 25, skriver "Fantastisk idé! Mindre risk att unga gör fel yrkesval, möjlighet till att "sadla om" och de otroligt mossiga myndigheterna AF och FK försvinner! (...) Bra att de börjar tala kompetens och inte erfarenhet!"

Även blågröna läsare ger jobbförslagen tummen upp. Tobias, 35 år, från Västerås, skriver "Oj! En bra, vettig och realistisk idé från S! Jag håller visserligen på Alliansen men den här idén är ju klockren. Då skulle man ju också slippa att folk hamnar mellan stolarna och är för friska för sjukskrivning och för sjuka för a-kassa. Inför nu!"

Oro för byråkrati

22,4 procent tror att politiken skulle fungera sämre än alliansens.

Flaskpost, 33 år, skriver "Tror inte på idén att slå ihop Af och Fk, tenderar till att bli en enorm jättebyråkrati. "

Och 18,5 procent av Aftonbladets läsare tror inte att den S arbetsmarknadspolitik skulle åstadkomma någon större skillnad.

Shilo, 50 år, från Varberg skriver: "Kan kanske gå MEN bekymret är inte Arbetsförmedlingen utan a-kassans regelverk. Plocka bort a-kassekontrollen från Arbetsförmedlingen och låt a-kassorna sköta denna. Då kan handläggarna på AF ägna sig helt åt att hjälpa folk till arbete - istället för kontroll!"

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert: