Miljonären gäckar polisen på Twitter

Så här lyder det senaste inlägget på den efterlyste svenskens Twitter-blogg.
NYHETER

Den svenske företagaren Mikael Ljungman jagas av Interpol.

Han misstänks för en svindel i 100-miljonersklassen i Danmark och i Sverige väntar ett fängelsestraff för bokföringsbrott.

Samtidigt gäckar han polisen – på Twitter.

Mikael Ljungman.

Den danska it-branschen skakades när företaget IT Factory gick i konkurs förra året. Vd:n Stein Bagger flydde landet men kunde senare gripas i Kalifornien. Han misstänks ha plundrat bolaget på flera hundra miljoner kronor.

Bagger sitter häktad i Danmark, men hans svenska kampanjon, Mikael Ljungman befinner sig på flykt undan polisen. Han är nu anhållen i sin frånvaro och internationellt efterlyst.

Spår till Kina

Enligt danska medier spelade den svenska företagaren en avgörande roll i den jättesvindeln. Enligt Stein Bagger som erkänt svindeln, plockade svensken ut 250 miljoner kronor.

Ingen vet var Ljungmann befinner sig, men han tros lämna spår efter sig – via Twitter.

”Beijing breeding optimism,” lyder ett inlägg på hans microblogg.

Dömd till fängelse

Men om affärsmannen verkligen är i Kina eller om det är ett villospår är oklart. På microbloggen kan man även läsa att han tidigare i år befann sig i London.

Mikael Ljungman flyr inte bara undan de danska myndigheterna. I Sverige är han dömd till tio månaders fängelse. Domen, för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, föll tidigare i år i Svea Hovrätt.