Nyheter

Bloggarna om Mia och "Gömda"-bråket

Av: 

Lisa Olsson

NYHETER

"Kan vara som att hälla bensin på en eld"

Mia från boken "Gömda" har för första gången trätt fram med bild och hon berättar sin historia exklusivt i Aftonbladet. Bloggvärldsreaktionerna lät inte vänta på sig och diskussionen satte igång direkt.

Monica Antonsson som har skrivit den omdebatterade "Mia - Sanningen om Gömda" skriver på sin blogg att hon tycker det är kul att Mia äntligen träder fram.

- Det har vi väntat på. Men att jag skulle ha försökt "piska" fram henne är ju att ta i. Jag har uppmanat henne att träda fram men som vanligt måste sanningen bredas på med flera lager överdrift, skriver hon och lovar samtidigt att återkomma med fler inlägg under kvällen då hon har läst intervjun i sin helhet.

Ann Helena Rudberg tycker inte att det kommer fram något nytt genom intervjun.

- För att vara en så lång intervju så är det inte mycket kött på benen. Mia har verkligen blivit sin romanfigur Mia, skriver hon.

Hon får dock mothugg i kommentarsfältet av signaturen Trötter.

- Vad fasen trodde ni hon skulle säga? Hon berättar om sitt liv, igen, och ni är ändå inte nöjda? Vad skulle hon ha sagt för att ni skulle ha varit nöjda? Vem är det som äger sanningen i den här historien, de som har upplevt den eller ni som inte alls vet någonting om någonting?

"Monica blir aldrig nöjd"

På bloggen Kramas ställs också frågan om Monica Antonsson någonsin kommer att bli nöjd vilka svar hon än får.

- När Liza Marklund går ut och berättar att boken ska ses som att den är baserad på en verklig historia och att det är en del ändrat så är inte Monica nöjd med det heller. Det är då det riktigt snuskiga i det hela börjar. Antigömdagänget börjar då skriva inlägg om hur mycket pengar Mia och Liza har och allt spårar ur totalt.

Att det finns två läger i debatten med väldigt bestämda åsikter råder det inget tvivel om. Gunilla som skriver på Gunillas Travelogue tycker att intervjun bekräftar att Mia lyckats intala inte bara en miljon europeiska bokköpare sin story utan även den amerikanska immigrationsdomstolen.

- Intressant att Mia skyller det mesta, eller i alla fall en hel del, på socialtjänsten. Gissar att Monica Antonsson lyckas plocka sönder de flesta fakta ikväll, skriver hon.

Vissa har tröttnat på debatten och gbgmamman hoppas att Mias framträdande kan leda till att det är sluttjafsat om huruvida "Gömda" är sann eller inte.

- Eller är det så att detta blir som att hälla bensin på en eld, blir diskussionerna nu upplivade igen? Det återstår att se, men jag tycker att den som borde veta precis hur det var och är, det är Mia, skriver hon.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert: