Mammans samvete avslöjade familjen

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

Mammans samvete avslöjade familjen.

Ett domstolsdokument som blev officiellt i går avslöjade att Mayumi Heene redan två dagar efter ballongäventyret erkände för en polis att allt var bluff.

– Vi visste att han hade gömt sig där hela tiden, sa hon.

Mayumi Heene med sin son.
Mayumi Heene med sin son.

Mamman till den sexårige pojken som befarades ha flugit iväg med en ballong, över delstaten Colorado i USA, medger att det var en bluff. Det framgår av domstolsdokument som blev offentliga på fredagen, enligt Denver Post.

Världsnyhet

Det var den 15 oktober som familjen snabbt blev berömda över hela världen, när man misstänkte att parets sexårige son Falcon satt ensam i en stigande luftballong. Nyhetssajter som Al-Jazeera, BBC och CNN avbröt sina vanliga sändningar och dokumenterade resan live. När ballongen väl kraschade var det många som trodde att hoppet var ute för den lille pojken – tills han hittades gömd i en pappkartong på parets vind.

”För showens skull”

Men misstankarna riktades dock snabbt mot familjen Heene när sexåringen under en CNN-intervju sade till föräldrarna att de sagt till honom att de ”gjorde det för showens skull”.

Enligt domstolshandlingarna erkände mamman för polisen att hon och maken ljög för myndigheterna för att öka medieintresset för familjen. Familjen hade tidigare bland annat kontaktat kanalen TLC och erbjudit sig att ta över rollen som kanalens dokusåpafamilj, efter att Jon och Kate Gosselin, i den populära serien ”Jon & Kate plus Eight” hade separerat. Kanalen ska dock ha nobbat paret.

Publicerad: