Nu har han dödat fem personer

avSofia Ström

Ny fantombild på mördaren släppt

Abby Tyler, 15, dog i dag på sjukhus.

Hon sköts i torsdags tillsammans med sin pappa som dog omedelbart.

Därmed har seriemördaren i South Carolina dödat fem offer på en vecka.

Foto: Cherokee County Sheriff's Department
Polisens fantombild på seriemördaren.

Abby Tyler, 15, och hennes pappa Stephen Tyler, 48, sköts när de höll på att stänga familjens möbelaffär i den lilla orten Gaffney i South Carolina.

Pappan dog direkt, men Abby har kämpat för sitt liv på sjukhus.

Invånare skräckslagna

Tidigare under veckan sköts tre andra personer i hjäl på landet i närheten av Gaffney.

Något firande av den amerikanska nationaldagen blev det därför inte att tala om i Gaffney idag, rapporterar tidningen Sun News.

De skräckslagna invånarna höll sig hemma – med dörrarna låsta.

– Jag tar inga risker. Jag går ut på dagen, men inte på kvällen. Jag känner mig inte trygg, säger Tanya Phillips som skulle ha grillat hemma hos sin bror.

"Har pistolen till hands"

Gaffney ligger i Cherokee County i South Carolina. Här bor drygt 13 000 människor. Människor som nu "har garden uppe och pistolen till hands", säger senator Harvey Peeler.

– Det finns ingen större rädsla än rädslan för det okända. Det går att skära i spänningen i luften med kniv, säger Peeler.

Men det är inte första gången en seriemördare härjar i området. Under 60-talet spred "Gaffney-stryparen" skräck omkring sig.

Ny fantombild

Alla morden har ägt rum inom en radie av 1,6 mil i det lantliga området och polisen har hittat bevis på att de har utförts av samma person. Man tror att alla morden har utförts i samband med rån.

Morden har dragit igång en enorm polisjakt. Över 100 utredare och brottsplatsspecialster från hela USA, däribland FBI, arbetar med ärendet. I dag släpptes en mer detaljerad fantombild på mördaren, men polisen uppmanar allmänheten att vara extremt försiktiga om de ser personen.

– Han är oförutsägbar, han agerar på impuls, säger sheriff Bill Blanton.