Semestra med din hund i sommar

NYHETER

Campingen annordnar gratis hundkurser

Semester med hunden? Nu kan du kombinera campingvistelsen med hundträning – gratis.

På Eriksöre camping på Öland har man länge kallat sig ”Sveriges hundvänligaste camping”. Där finns hundbad och hundarna är tillåtna nästan överallt.

– Det kan vara flera hundra hundar här, säger Jesper Alfredsson på Eriksöre camping.

Sedan förra året utökar campingen sin hundvänlighet med ett samarbete med legitimerade hundpsykologen Lena Lundby och hundkonsulten Siw Ågren.

– Vi annordnar hundaktiviteter under sommaren som går ut på att hundägare får göra något tillsammans med sin hund. Förutom att det är roligt, så stärker det bådas självförtroende, säger Lena Lundby.

Även om hundarna oftast får vara mer aktiva under semestern, så är det många hundar som är understimulerade.

– Jag försöker ge inspiration och tips till hundägarna om hur de ska kunna aktivera sin hund hela året, men semestern är ju en utmärkt tid att träna och umgås med hunden, säger Lena Lundby.

Alla raser är välkomna

På campingen är alla sorters hundar tillåtna, och oftat kommer de bra överrens.

- Här finns hundar i alla åldrar och av alla sorter och deras ägare är också mycket blandade. Både hundar och ägare är på semester och är oftast ganska avslappnade. Ibland tar det ett par dagar innan hunden vänjer sig vid att vara bland så många hundar.

På Eriksöre camping håller Lena Lundby kurser i rally-lydnad, free-style, aktivering och mycket annat. Hon hjälper också semesterfirare som har problem med sin hund.

– Förra veckan dök det upp en man med en stor blandrashund. De bråkade med varandra och hunden morrade och hade strypkoppel. Jag såg direkt vad som var problemet och gav honom några tips. Den här veckan träffade jag på dem på campingen och hunden var så lydig, och dessutom glad och avslappnad och viftade på svansen mest hela tiden, sådant gör det värt att göra det här.

Lena Lundby och Siw Ågren håller kurser och aktiviteter gratis för alla hundägare på campingen. Nu på sensommaren planerar de även att annordna hund-weekends.

– Vi har massor av planer inför sensäsongen! Bland annat planerar vi tema weekend för singlar och singlar med hundar... Och mycket mer, säger Jesper Alfredsson.

Minimedia