Nyheter

Grevinnan laddar om

avPer Bjurman

Nytt skede inleds i den utdragna rättstvisten

NEW YORK. Efter fyra månaders vapenvila laddar den svenska grevinnan om.

Och nu ska Marie Douglas-David göra allt för att få de 800 miljoner kronor hon anser sig ha rätt till.

– Men hon borde vara nöjd med de 320 miljoner jag redan gett henne, insisterar ex-maken.

Foto: AP

Skilsmässotvisten mellan svenska Marie Douglas-David, 37, och teknikdirektören George David, 67, som inleddes i mars i år, har kallats en av de fulaste i USA:s historia.

Och den tycks inte bli renhårigare när den nu, efter fyra månaders paus, återupptas.

”Ett tillfälligt snedsteg”

Anklagelserna om otrohet, nymfomani och psykisk sjukdom fortsätter hagla i den lilla rättssalen i Hartford precis som i våras.

I går grillades David om sin affär med älskarinnan Wendy Tuton.

– Men det handlade om ett tillfälligt snedsteg. I övrigt var han en snäll pojke, hävdade teknikdirektörens advokat.

Och lovade samtidigt att så fort tillfälle ges förhöra grevinnan om hennes påstådda affär med en idrottsman i Stockholm, kallad den svenske svärdsmannen i New York-media.

Marie Douglas-David har i enlighet med det äktenskapsförord som tecknades inför bröllopet 2005 fått motsvarande 320 miljoner kronor av George David.

Tycker det är för lite

Men den svenska grevinnan, som i våras chockade USA genom att hävda att hon omöjligen kan klara sig på mindre än 420 000 kronor i veckan, anser att det avtalet inte längre är giltigt.

I stället har svenskan, menar hon, rätt till en tredjedel av ex-makens totala förmögenhet, på närmare tre miljarder kronor.

– Men med de pengar hon fått hör hon redan till de rikaste i hela USA. Det borde hon vara nöjd med, säger George David till New York Post.