Sköt ihjäl torpeden

avAnders Johansson, Niklas Eriksson, Staffan Lindberg, Mattias Magnusson

NYHETER

Mc-uppgörelse slutade i eldstrid med två döda

Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON
TUNGT BEVÄPNAD POLIS Flyktbilen hittades i ett parkeringsgarage, männen sprang ut från garaget mot en närliggande skogsdunge. Polisen sökte med hundpatruller och gick vid 16.20 in med dragna k-pistar i ett radhus i Angered. De kom ut med två personer som fördes i handbojor till väntande polisbilar. I natt jagade Göteborgspolisen minst en till misstänkt.

GÖTEBORG.Tre medlemmar av mc-gänget Red & White Crew skulle göra upp med en av sina egna.

Men han var beredd – klädd i skyddsväst sköt 45-åringen tillbaka.

I eldstriden sköts han och en av angriparna ihjäl.

Vid tolvtiden i går hittades två skjutna män i ett nedgånget hus i Stora Höga utanför Stenungsund. En kvinna som städade i huset gjorde upptäckten och sprang chockad till grannfastigheten.

– Hon sa att hon hade klivit över en av kropparna och ville att vi skulle ringa polisen, säger grannen till TT.

Mannen är ökänd

Den ene av de skjutna ska då fortfarande ha visat livstecken. Polis och ambulans kom till platsen, men männens liv gick inte att rädda.

De döda männen ska vara medlemmar i det kriminella mc-gänget Red & White Crew – en supportergrupp till Hells Angels.

Polisen arbetar nu efter teorin att det rör sig om en intern uppgörelse, enligt uppgift till Aftonbladet.

Lägenhetsinnehavaren ska inte vara inblandad i gänguppgörelsen. Men mannen som höll till i lägenheten är ökänd i området.

– Det är en väldigt aggressiv person. Han har hagelgevär och många är rädda för honom, särskilt när han är påtänd, säger en boende i området.

Vild skottlossning

Enligt uppgift till Aftonbladet är ett hagelgevär också mordvapnet.

En av de döda – 29 år gammal – ska tillsammans med två andra medlemmar ha åkt för att träffa 45-åringen. En man som misstänks handla med både vapen och narkotika.

I huset utbröt en vild skottlossning när 45-åringen försvarade sig mot attacken iklädd skyddsväst. Troligen sköt han ihjäl en av angriparna innan han själv dog.

Polispådraget var massivt. I närheten av Stora Höga såg man en mörk BMW, som försökte tränga en civil polisbil av vägen.

Enligt uppgift till Aftonbladet sköt polisen fyra, fem skott i nödvärn. BMW:n kom undan, men jakten fortsatte. I Angered i Göteborg sköt en annan polisbil mot bilens däck för att stoppa den – men misslyckades. I stadsdelen Lövgärdet försvann den mörka BMW:n.

– Den hittades senare i ett parkeringsgarage, säger Anna-Karin Dahlquist på länskommunikationscentralen i Göteborg.

Greps hos mamma

Klockan 16.20 körde piketpolisen fram till ett radhus i Angered. De gick in med dragna k-pistar och hämtade in två män till förhör som fördes med handfängsel till väntande polisbilar.

På en av männens bälte stod det ”Red & White Crew”.

Bostaden där männen omhändertogs tillhör samma kvinna som äger den misstänkta flyktbilen. Den ene mannen, en 23-åring, är hennes son.

Hon var i går skakad:

– Jag vet ingenting om vad som har hänt, jag var inte ens hemma under dagen. Jag är bara helt chockad, förstår du.

Jagar fler misstänkta

Den andre gripne mannen är 26 år och förekom nyligen i ett rättsfall där en ung flicka dog.

De båda männen anhölls i går kväll, misstänkta för delaktighet i dådet, rapporterar TT. Göteborgspolisen jagade i natt ytterligare minst en misstänkt, men var sparsam med detaljerna.

– Det är locket på, säger Anna-Karin Dahlquist.