Otroheten blev till tittarsuccé

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

Lettermans erkännande fick tittarsiffrorna att rusa

Att erkänna sin otrohet visade sig vara ett genidrag.

Åtminstone ur ett tittarsifferperspektiv.

Privat däremot, var det nog en annan femma för David Letterman.

Sexskandalen och utpressningsförsöket fick tittarsiffrorna att rusa. Det första avsnittet av ”The Late Show” efter att programledaren David Letterman erkände sin otrohet fick 5,7 miljoner tittare. Det var 36 procent fler än vad som tittade måndagen innan.

Och sin yrkesroll trogen började programledaren med ett skämt.

– Så… gick helgen fort för er, frågade Letterman, och fortsatte med att berätta att han skulle gjort vad som helst för att vara på en vandring i de isolerade Appalacherna.

Frostigt hemma

För, även om tittarnas kärlek hade ökat i och med skandalen så hade helgen efter avslöjandet varit ganska frostig i det Lettermanska hemmet, berättade han. Men efter några skämt om den kalla stämningen så bad David Letterman sin fru, Regina Lasko, om ursäkt för sitt beteende. Han konstaterade att hustrun, med vilken han har en femårig son, hade blivit djupt sårad av hans handlingar och att han nu försöker lappa ihop äktenskapet.

15 års fängelse

Det var i förra veckan som Letterman avslöjade att han var utsatt för utpressningsförsök och medgav att han haft sexuella relationer med kvinnliga medarbetare. En 48-årig anställd vid CBS har delgivits misstanke om utpressning och riskerar upp till 15 års fängelse om han döms.

Publicerad: