Hus och hem

Plats för sju på 300 kvadrat!

NYHETER

Husesyn hos fembarnsfamilj i ny-funkisvilla

Ljus rymd, starka accentfärger och en snirklande spiraltrappa dominerar fembarnsfamiljens nyfunkisvilla.

Varannan vecka bor paret ensamma i jättehuset på 300 kvadratmeter i Norrköping – medan de varannan helg kan vara så många som sju familjemedlemmar på plats. Örjan har tre barn sedan tidigare, Annsofie två.

– När man slår ihop två olika familjer är det otroligt viktigt att alla får plats och verkligen känner sig välkomna. Därför har vi sex sovrum, många soffor, två duschar bredvid varandra i badrummet på undervåningen och ett köksbord som kan ta tio stycken samtidigt, berättar de.

Vitmålade väggar och ekparkett på golven är grunden, men familjen tvekade inte att ta in starka färger i form av fondväggar, mattor och tavlor.

– Det är kul att försöka hitta annorlunda och frän inredning som inte alla andra har. Tak-lampan i köket sticker verkligen ut och flera av tavlorna är köpta i Thailand. Trots att vi specialbeställde den stora i vardagsrummet kostade den bara 2 000 kronor, det är ofattbart billigt, menar Annsofie.

Spiraltrappan är i sig en häftig inredningsdetalj – och Örjan är extra stolt över det lyxiga EIB-systemet. Med detta går det att programmera exakt när alla lampor i huset ska tändas och släckas, samt med vilken styrka.

– Ljus, ljud, bild, data, övervakning och telenät är integrerat i hela huset. Byggjobbarna skojade om att det egentligen inte behövs någon isolering i väggarna med tanke på alla mil av kabel, skrattar han.

Fakta

Här bor: Annsofie Tärning och Örjan Hansson. Annsofies döttrar Emma, 14, och Lina, 10, samt Örjans dotter Ebba, 8, varannan vecka. Örjans söner Mathias, 19, och David, 17, varannan helg.

Jobbar som: Annsofie driver egen simskola från 0 till 7 år, medan Örjan arbetar som finansiell rådgivare i samband med företagsöverlåtelser.

Läge: Lindö, Norrköping.

Husfakta: 300 kvadratmeter fördelat på tio rum och kök.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård