Nyheter

Nazister väntas till tennismatch

Av: 

David Nannini Nilsson

NYHETER

”Dresscode för Blekinges autonoma nationalister blir mörka kläder”

En nazist-grupp uppger på sin hemsida att den kommer att vara på plats i Malmö under tennismatchen mellan Sverige och Israel på lördag.

– Dresscode för Blekinges autonoma nationalister kommer att bli mörka kläder, skriver gruppen på sin hemsida.

Gatukontoret arbetar under tiden med att forsla bort gatstenar som legat i närheten av Baltiska hallen, skriver Sydsvenskan.

På lördag spelar Sverige mot Israel i Davis Cup. Nu uppger en nazist-grupp att den kommer att närvara i Malmö när matchen spelas för att demonstrera.

Gruppen uppger att den kommer att sluta upp i en ”demonstration mot Israel”.

”Mot Israel”

– Den 7 mars sluter vi upp bakom nätverket Stoppamatchen.se i en större demonstration mot Israel, skriver gruppen.

Stoppamatchen.se protesterar mot att nazi-gruppen vill närvara under demonstrationen.

– Vänsterpartiet och andra organisationer i kampanjen har stått längst fram i kampen mot rasism och främlingsfientlighet i Malmö. Att en känd nazist skulle kunna delta i vårt tåg är helt otänkbart. Jag ser det som en ren provokation och som ett försök att smutskasta vår solidaritetsfest för Palestina, säger Annsofie Jacobsson (V) på Stoppamatchen.se.

Gatstenar forslas bort

Polisens huvudskyddsombud Kaj Svensson, som tidigare hotat att stoppa allt polisarbete i samband med helgens matcher om inte de gatstenar som låg i området forslades bort, inspekterade platsen på torsdagsmorgonen, skriver Sydsvenskan.

– Det mesta av stenarna är borta. Och det som är kvar kommer att tas bort under dagen, säger Kaj Svensson till tidningen.

Sverige spelar fem DC-matcher mot Israel i helgen: två singelmatcher på fredag, en dubbel på lördagen, och ytterligare två singelmatcher på söndagen. Först till tre segrar vinner.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert: