Bilar

Bärgaren Linneas video visar trafikanternas farliga beteende

avMalin Wigen

Bilar som kör förbi i hög fart och rädslan för att bli påkörd hör till vardagen för bärgaren Linnea Johansson. När hon nyligen var ute på jobb bestämde hon sig för att filma för att visa hur farligt vissa kör.

– Jag har stor respekt för trafiken när jag står där ute, det är inte kul alls, säger hon.

Det var i veckan som Linnea Johansson, 20, från Tjörn och hennes bärgningsbil skulle agera skydd åt en bil som skulle bärgas på E6 i Västra Götaland. Hon satt kvar i förarhytten medan de väntade på en till bärgningsbil. Upplevelsen var allt annat än trevlig – medtrafikanterna drog förbi i hög fart.

– Lastbilar och bilar och körde asfort och jättenära hela tiden. Jag vågade inte gå ut, säger Linnea, säger hon och fortsätter:

– Jag filmade för att folk kan se hur det är att jobba på vägen, att det inte är så kul att stå där när det kommer bilar i en hastighet på 120 kilometer i timmen och lastbilar och långtradare åker förbi cirka tio centimeter ifrån en.

Filmen las ut på företaget Bärgnings-Niklas Facebooksida där hon jobbar. Enligt henne är detta inte en engångsföreteelse utan sker ofta när hon är ute på jobb.

– Det kommer alltid lastbilar som kör förbi jättefort och personbilar som är inte uppmärksamma på vad som händer. Men sen finns det också många lastbilschaufförer som förstår oss och saktar ner trafiken.

1 av 3 | Foto: Privat
Linnea vittnar om hur bilister kör på vägen när hon jobbar.

”Det är läskigt”

Enligt Linnea gäller det att vara alert.

– Jag har ögon i nacken hela tiden, det gäller att vara uppmärksam ifall det kommer bilar. Jag är faktiskt lite rädd när jag går ut på vägen, det är läskigt. Jag har stor respekt för trafiken när jag står där ute, det är inte kul alls, säger hon och fortsätter:

– Det är nästan som att man funderar på att ställa sig mitt på vägen och stänga av den så att bilisterna får stå där och vänta och bli sena till det de har så bråttom till.

Hon har en uppmaning till bilisterna om hur de ska bete sig på vägen.

– Var uppmärksamma och respektera min arbetsplats och alla andra som jobbat på vägen. Sänk hastigheten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Trafik