Brasiliens Fritzl halshöggs av medfångar

NYHETER

Jose Agostinho Pereira, 54, dömdes till fängelse för att ha hållit sin dotter instängd i en hydda i 12 år.

Hon födde sju barn efter våldtäkterna han utsatte henne för.

I natt dödades han när flera fångar på anstalten stormade hans cell.

Pereira halshöggs i sin cell, enligt AP.

När Jose Agostinho Pereira, 54, greps erkände han allt.

Jose Agostinho Pereira greps i den lilla hyddan i djungeln i somras efter att polisen fått in ett anonymt tips. Byn låg otillgänglig i nordöstra Brasilien, ungefär 8 mil utanför staden Pinheiro.

Där hade han hållit sin dotter inspärrad och utsatt henne för sexualla övergrepp och våldtäkter. I den lilla hyddan bodde hon och de barn hon födde under de år övergreppen pågick.

– De hotades till livet om de försökte rymma eller berätta för någon om sin situation, sa polisinspektören Jair Lima de Paiva till nyhetsbyrån AP då.

Halshöggs av medfångar

I natt dödades han brutalt genom halshuggning av sina medfångar på häktet i Pinheiro. Han satt där i väntan på att förflyttas till fängelset där han skulle avtjäna sitt straff på 63 års fängelse.

I Brasilien har Jose Agostinho Pereira kallats Maranao-monstret, efter den plats där familjen bodde.

Familjepappans terror mot sin dotter började när hans fru lämnade honom. Barnen var undernärda, saknade kläder och hade svårt att kommunicera. Polisen beskrev att de levt helt isolerade från omvärlden. Några exakta åldrar på barnen hade inte registrerats, men de uppskattades då vara mellan två månader och tolv år.

Utnyttjade två barn

Hans dotter hade fött fyra flickor och tre pojkar i fångenskap.

Enligt åklagaren hade han också utnyttjat två av sina barn.

När mannen greps erkände han allt.

Enligt uppgifter till AP stormade hans medfångar hans cell på fängelset i Pinheiro. Jose Agostinho Pereira fick huvudet avhugget.

Upploppet på fängelset har pågått i två dagar och fem fångar dog i våldsamheterna. Enligt tidningen The Sun handlade upploppen om fångarnas missnöje med att cellena var överfulla, att det saknades mediciner och att de ville ha hemlagad mat.