Norrman gripen efter mord på 6-årig flicka

NYHETER

Greps av polis när han försökte lämna landet

I torsdags hittades kroppen av en sexårig flicka på stranden på den filippinska ön Cebu.

Sent i går kväll greps en norrman i samband med mordet.

– Gripandet kom som en blixt från klar himmel, säger norrmannen till tidningen VG Nett.

Den sexåriga flickan blev bortförd när hon var på väg hem från skolan i tisdags. Två dagar senare hittades hennes kropp på stranden nedanför ett stup på den filippinska ön Cebu.

– Vi trodde det var ett dött djur. Men när vi undersökte det närmare såg vi att det var en människokropp, säger strandvakten Pablito Delumpar till ABS-CBS News.

Får hjälp av norska UD

Sent i går kväll, lokal tid, greps norrmannen då han försökte lämna landet. Han var då i sällskap med en filippinsk kvinna.

Norrmannen kontaktade då det norska utrikesdepartementet för hjälp.

– Vi bistår med att förklara hans rättigheter och hitta en lokal advokat, vilket han har rätt till enligt filippinsk lag, säger Frode Andersen vid norska UD til VG Nett.

Det är enligt den norska tidningen oklart hur mannen är kopplad till mordet.

Mannen själv säger till VG att han är oskyldig. Han och hans filippinska flickvän skulle till Hong Kong på förlovningsresa under alla hjärtans dag.

Norrmannen är hobbyfotograf och säger att han har fotograferat nästan hela dagarna. Han hoppas att hans bilder kommer att bevisa hans oskuld.

Hårt slag mot huvudet

Vittnen har sett hur den sexåriga flickan vinkade till sina klasskamrater efter skolan. Hon ska sedan ha satt sig i en svart sportbil, som kördes av en vit man. En filippinsk kvinna ska ha suttit i bilens framsäte.

När flickans kropp hittades var den inlindad i lakan, som var fastknutna med rep. Hon var naken och hade flera blåmärken på kroppen. Enligt rättsläkaren ska flickan dessutom ha blivit slagen med ett hårt föremål i huvudet.

– Kraften från slaget ska ha orskat blödningar i hennes hjärna, säger rättsläkaren Nestor Sator till tidningen Sun star.