’Chris är en trevlig kille’

1 av 4 | Foto: Pontus Höök
”Det sa klick”  Finansmannen Chris O’Neill och prinsessan Madeleine lärde känna varandra i höstas. Enligt uppgifter till Aftonbladet fattade de tycke för varandra direkt. ”Det är oklart om det handlar om ett hundraprocentigt seriöst ­förhållande, men de dejtar sedan en tid. Det är en kärleksaffär”, säger en källa med bra ­insyn i förhållandet.

avPer Bjurman

NYHETER

NEW YORK. Det är gemensamma svenska vänner som fört samman prinsessan Madeleine och nye pojkvännen Chris O’Neill.

Han har en längre tid rört sig i New Yorks mest exklusiva blågula kretsar och när han i höstas träffade Madde sa det, på klassiskt kungavis, klick.

– Det är en väldigt trevlig och rolig kille, säger en källa till Aftonbladet.

Chris O’Neill – som den mystiske mannen som i fredags dök upp på bilder med prinsessan Madeleine heter – har under en lång period umgåtts med New Yorks unga svenska innegäng. Förra året sågs han flera gånger på exklusiva fester och galor som den blågula klicken, bestående av bland annat festfixare, stylister, journalister och modeller, närvarade vid.

Äter middagar

Via dessa svenskar, som alla känner prinsessan, träffade Chris i höstas Madeleine. Då sa det uppenbarligen klick. Som det brukar göra när Amors pilar träffar medlemmar i den svenska kungafamiljen.

– Det är oklart om det handlar om ett hundraprocentigt seriöst förhållande, men de dejtar sedan en tid. Det är en kärleksaffär, säger en källa med bra insyn i förhållandet.

En annan källa berättar:

– De äter middagar ihop och är ofta ute i svängen tillsammans. De verkar ha trevligt, hon är alltid glad när hon är med honom.

O’Neill kommer enligt Aftonbladets uppgifter från en välbärgad amerikansk familj och har en gedigen utbildning. Han har studerat vid en anrik internatskola

i Schweiz, fortsatte på ett av de bästa universiteten i amerikanska delstaten Massachusetts och tog slutligen examen på en av de bättre handelshögskolorna i New York.

”Gott om pengar”

Efter kortare anställningar hos en investmentbank och en kapitalförvaltare jobbar O’Neill sedan 2005 för ett investment-team på ett välrenommerat finansinstitut med kontor mitt på Manhattan

– Chris har vuxit upp i en välbeställd miljö och har gott om pengar, men det är en väldigt trevlig och rolig kille. Som sagt, Madeleine verkar alltid vara glad när hon är med honom, säger en källa.

Liksom prinsessan Madeleine bor O’Neill i hjärtat av Upper East Side – New Yorks eget Östermalm, en burgen stadsdel full av exklusiva butiker, lyxkrogar och lägenheter där bara de mest förmögna har råd att bo.

Det är nära till Central Park och Boathouse, restaurangen där det blev känt att vår prinsessa dejtar finansmannen Chris O’Neill.