Utbildningarna som du inte visste fanns

NYHETER

Lär dig allt om Harry Potter eller fotbollens historia

Foto: AP/ Jimmy Wixtröm
Studera Vill du inte läsa till ekonom? Då kan du testa en kurs om Harry Potter eller fotbollens historia.

Fördjupa dig i Harry Potter eller lär dig allt om fotbollens historia.

Här är utbildningarna du inte visste existerade.

Du vet att du kan läsa till ekonom, sjuksköterska eller ingenjör på högskolan eller universitet. Men det finns utbildningar och kurser som inte är lika tradionella.

På Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö kan du bland annat läsa om bokfiguren Harry Potter. Utbildningen är en distanskurs som ger 7,5 högskolepoäng.

Avslutar med eget arbete

I kursbeskrivningen berättar skolan att studenterna får fördjupa sig i allt om Harry Potter och författaren J. K. Rowling.

”Kursen ger kunskap om J. K. Rowlings författarskap samt intermediala perspektiv på Harry Potter och hans världar, särskilt film och litteratur. I kursen ingår litteraturvetenskaplig terminologi, samt studier av fantasygenren. Kursen examineras genom ett självständigt fördjupningsarbete”.

Läs allt om fotboll

Är du fotbollsintresserad kanske en kurs i fobollens historia kan passa.

I Umeå finns kursen ”Fotbollshistoria” på 7,5 poäng – där man får lära sig allt om fotbollen under slutet av 1800-talet

”Kursen behandlar den moderna fotbollens historia, hur den växte fram i slutet av 1800-talet i England och spreds till övriga världen. Tyngdpunkten ligger emellertid på den svenska fotbollshistorien som belyses utifrån olika perspektiv”, skriver Umeå Universitet på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM