Vraket efter den mystiska olyckan hittat

Av: Mikael Stengård

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Återfanns utanför Simrishamn – men tappades på 70 meters djup

Tappades När vraket skulle föras över från trålaren till Icebeam tappades det på 70 meters djup. På bilden syns aktern under ytan.
Foto: Sjöräddningssällskapet
Tappades När vraket skulle föras över från trålaren till Icebeam tappades det på 70 meters djup. På bilden syns aktern under ytan.

I dag hittades vraket efter den mystiska båtolyckan utanför Simrishamn

Men gåtan om vad som hänt är långt i från löst.

När vraket skulle föras över till ett trossfartyg tappades det på 70 meters djup.

Frivilliga har i flera dagar sökt efter vraket från förra helgens mystiska båtolycka utanför Simrishamn. Man har bland annat fått hjälp av forskningsfartyget Icebeam.

Framsteg

Och i dag gjorde man ett kort framsteg. När Icebeam skulle flytta till en ny position cirka 10 nautiska mil öst om Simrishamn mötte man en trålare som hade råkat få in vraket i trålen.

Men när vraket skulle föras över till Icebeam brast tamparna och vraket sjönk till 70 meters djup.

– Vi såg att det var den aktuella trollingbåten. Men av det som syntes från ytan, aktern och utombordaren, kunde man inte dra några slutsatser om vad som hänt, säger Anders Jönsson, sjösäkerhetskonsulent.

"Svårt"

Icebeam jobbade på måndagseftermiddagen med att få upp vraket igen.

– Vi försöker få fast en tross i det, men det är mycket svårt att göra säkra lyft. Men nu när vi hittat det ska vi banne mig få upp det igen, säger Anders Jönsson.

Enligt Jönsson har Icebeam de resurser som krävs för att få upp vraket och det finns ingen risk att det kommer att stanna på botten.

Det var förra lördagen som trollingbåten försvann i Hanöbukten utanför Simrishamn. Tre personer hade gett sig ut föra att fiska vid 13-tiden.

På kvällen såg ett seglarsällskap en död kropp flyta omkring i vattnet. Dagen efter hittades ytterligare en man död och i går hittades den tredje mannen.

Publicerad: