De har också fått sin dom av kyrkan

Anders, 68, komminister

Anklagad för: Har skrivit rasistiska och sexistiska uttalanden på den kristna kontaktsidan 7Ehimlen. Många har tagit illa vid sig av hans kränkande inlägg. Anders har även gjort prästarbete vid sidan om sin ordinarie tjänst och då tagit en tusenlapp per gång av brudpar.

Kyrkans åtgärd: Prästen har efter beslut 2009 förklarats obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst.

Här är några av de saker Anders skrivit till olika människor som sökt kontakter:

”Herregud ... vad väger Du? Du ser ju ut som skäggiga damen. Har du löständer eller har Du opererat käken?”

”Du måste svara fort, för ... jag har inte många dagar kvar. Jag vill inte betala för att vara tillsammans med en massa kristna fårskallar. Kram på dig din lilla halvneger.”

”Har du aldrig tänkt på att banta? Du verkar vara ganska hårt pumpad.”

”Hej ... du ser ju helt normal och påsättbar ut. Naturlig, söt och våt och kåt. Jag blir jättekär i dig.”

”Svårt att tro att Du ska få barn ... du ser ju helt missbildad ut. Sitter du i rullstol eller???? Eller har du opererat halsen?”

”Du ser ju rätt ... sönderknullad ut. Du måste vara desperat som Du ser ut. Jag tror inte du har något mos i vecket. Helt torrt. Det syns på Dig. Jättetråkig ser Du ut. Du får nog köpa sex.”

”Kommer du från Indien? Tänkte; Gud vilken stor näsa Du har. Trodde först det var en lösnäsa.”

Örjan, 57, kyrkoherde

Anklagad för: Gift präst som hade sex med en kvinna som sökte hjälp efter att hennes barn hade dött. Prästen inledde också ett sexuellt förhållande med en annan kvinna. Efter att hon avbrutit förhållandet har hon känt sig förföljd av prästen.

Kyrkans åtgärd: Prästen har efter beslut 2010 förklarats obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst.

Bengt, 54, kyrkoherde och kändispräst

Anklagad för: Kränkning av en manlig diakoniassistent. Bengt ska ha sagt: ”Du är så jädra snygg, jag vill slicka dig i örat”.

Kyrkans åtgärd: Domkapitlet anser att Bengt skadat det anseende en präst bör ha och ger honom en skriftlig erinran.

Krister, 36, komminister

Anklagad för: Inledde en relation med en ung flicka som skulle konfirmeras.

Kyrkans åtgärd: Domkapitlet konstaterade att Krister utnyttjat sin ställning som präst och själavårdare för flickan. Han förklarades som obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst.

Jörgen, 36, präst

Anklagad för: Porrsurfade på jobbet.

Kyrkans åtgärd: En skriftlig erinran av domkapitlet.

Jörgen ertappades i fjol med att köpa sex och dömdes till 50 dagsböter för sexköp.

Maria, 33, komminister

Anklagad för: Inledde enligt domkapitlet en relation med en pojke som gick i hennes konfirmationsgrupp. Paret fattade tycke för varandra, men avbröt kort efter förhållandet. Händelsen uppdagades året efter konfirmationen, 2009.

Kyrkans åtgärd: Domkapitlet tilldelade först Maria en erinran, men den togs bort efter att hon överklagade ärendet. Hon jobbar nu som vanligt och har bland annat fortsatt att ta hand om konfirmander.

Birger, 55, präst

Anklagad för: Sexmissbrukare som själv uppgett att han kan ”cykla flera varv runt ett kvarter vid åsynen av en vacker kvinna”. Har bedömts ha en stor risk för återfall av en mycket meriterad sexolog.

Kyrkans åtgärd: Han förklarades olämplig som präst och en ny ansökan om att återfå ämbetet har avslagits.

Lars, 48, präst

Anklagad för: Bar en tröja med texten ”Flickor och hårdporr” under en ungdomsresa.

Kyrkans åtgärd: Biskopen hade ett enskilt samtal med prästen. Sedan avskrevs ärendet.

Natalie, 42, präst

Anklagad för: Misshandlades av sin man som också var präst efter en trekant. I samband med brottsutredningen mot maken som också var präst upptäckte Svenskan kyrkan att Natalie hade deltagit i utomäktenskapligt sex.

Kyrkans åtgärd: Natalie fick en skriftlig erinran efter som hennes livsstil ”avsevärt skadat det anseende som en präst bör ha.”

Olof, 57, präst

Dömd för: Dömdes i tingsrätten för misshandel av sin fru. Olof sparkade henne tre gånger när hon låg på golvet, han släpade henne i håret och dunkade hennes huvud i golvet upprepade gånger.

Kyrkans åtgärd: Han stängdes av som präst.

Arne, 47, kyrkoherde

Anklagad för: Tog pengar ur kollekten och soppkökskassan. Har vid flera tillfällen försökt smuggla in vin till intagna på en fångvårdsanstalt.

Kyrkans åtgärd: Fick tre års prövotid.

Lisa, 56, kyrkoherde

Anklagad för: Inledde en relation utanför äktenskapet med en person i kyrkoledningen. Församlingsmedlemmar klagade och biskopen beslutade att inleda en granskning.

Kyrkans åtgärd: Lisa varnades för otroheten som inte ansågs vara förenlig med en prästs livsstil.