Bylund: Det är en uppenbar attack

Riksdagsledamoten William Petzäll förnekar att det är han som ligger bakom morgonens utspel mot Sverigedemokraterna.

Han säger att någon hackat hans twitterkonto för att publicera uppgifterna om dataintrång.

– Det är en uppenbar attack, säger Linus Bylund, pressekreterare på SD.

Under morgonen publicerades en lång rad inlägg på den före detta Sverigedemokraten och riksdagsledamoten William Petzälls twittersida. De första inläggen handlade om sverigedemokratiska riksdagsledamöters kopplingar till rasistiska sajter. Sedan publicerades uppgifter om att Sverigedemokraterna under lång tid skulle ha haft tillgång till ett antal journalisters mejlkonton.

Polisanmälts

Uppgifterna i sig har polisanmälts av de tre redaktioner som ska vara berörda, Expressen, Aftonbladet och TV4.

Men William Petzäll, som befinner sig under tvångsvård för sitt missbruk, har via sin advokat förnekat att det är han själv som ligger bakom uppgifterna och menar att hans twitterkonto har blivit kapat.

Frågan är nu vem som tagit över Petzells konto och i vilket syfte. 

Åkesson vägrar kommentera

Trots att det har bekräftats att flera mejladresser och inloggningsuppgifter stämmer så finns det inget bevis för att uppgifterna har utnyttjats av SD på det sätt som påståtts på twitter.

– Det kan vara någon som vill skada SD. Det är en uppenbar attack, och ingen som har gjort något i vårt parti. Vi informerar i partiet om att det sprids falska rykten, säger Linus Bylund på Sverigedemokraterna.

SD-ledaren Jimmie Åkesson uppger i ett pressmeddelande att anklagelserna som riktats mot partiet helt saknar grund.

"Vad som däremot gör mig upprörd är att media väljer att rikta ett drev mot oss i ett läge där uppgifternas trovärdighet var mycket oklar", skriver han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN