Tromben kastade pojken 50 meter

Publicerad:

NYHETER

3-åringen slets från studsmattan – slungades 50 meter av tromben Mormor: Jag trodde han var död

1 av 2 | Foto: Foto: LARS ÅKE NILSSON
Studsmattan hittades söndertrasad mellan 70 och 80 meter bort från gården.

Den varma försommardagen försvann på bara några sekunder.

Tromben sög iväg den treårige pojken från studsmattan – och slungade ner honom på grusvägen 50 meter bort.

– Jag trodde att han var död, säger mormor Evy.

kom som en blixt Trombovädret som skakade Norrland i går drog in från ingenstans. Evy, 63, |lämnade barnbarnen i solskenet för att laga lunch. Minuter senare var himlen mörk – och treåringen försvunnen. Pojken överlevde mirakulöst och ligger nu på sjukhus för observation.
Foto: Foto: JULIA BERG/LÄSARBILD
kom som en blixt Trombovädret som skakade Norrland i går drog in från ingenstans. Evy, 63, |lämnade barnbarnen i solskenet för att laga lunch. Minuter senare var himlen mörk – och treåringen försvunnen. Pojken överlevde mirakulöst och ligger nu på sjukhus för observation.

Trombovädret skakade Norrland i går. Och det kom bokstavligen som en blixt från klar himmel.

Klockan närmade sig halv tolv när Evy, 63, från Örnsköldsvik beslutade sig för att gå in i huset och göra i ordning korv med bröd till sina två barnbarn, en treåring och en femåring. Föräldrarna firade 10-årig bröllopsdag med semester i USA och hon var barnvakt till pojkarna som hoppade på studsmattan ute på gården.

Skrek efter hjälp

Solen sken fortfarande när hon gick mot huset. Men bara ett par minuter senare hörde hon hur femåringen kom springande från trädgården och skrek högt efter hjälp.

När hon kom ut genom dörren hade himlen blivit alldeles mörk, vinden kraftig, och den treårige pojken som nyss hoppat på studsmattan var helt borta.

– Det hela var förmodligen över på bara några sekunder men jag hittade honom närmare 50 meter bort. Han låg raklång och livlös på grusvägen utanför huset, berättar Evy.

Tromben som just svept in över gräsmattan hade fått med sig både pojken och studsmattan – som låg söndertrasad mellan 70 och 80 meter därifrån.

”Blödde överallt”

– När jag kom fram till honom trodde jag att han var död. Han rörde inte på sig och jag fick ingen kontakt, dessutom blödde han lite överallt från kroppen, säger Evy som försökte bära treåringen mot huset där hon kunde få tag i en telefon och ringa efter en ambulans.

När Aftonbladet når Evy på lördagskvällen har treåringen precis vaknat till. Med en skallfraktur, hjärnskakning och rejäla skrubbsår har han haft änglavakt, enligt läkarna.

– Du kan inte förstå hur lättad jag är över att han lever. När vi kom in trodde läkarna att han hade brutit vartenda ben i kroppen. Nu sitter jag bredvid honom på sjukhussängen. Han jämrar sig lite emellanåt, men mår ändå bra med tanke på allt han har gått igenom, säger hon.

Kvar på sjukhus

Treåringens storebror, som blev vittne till olyckan, hann precis ta sig ur studsmattan innan tromben slog till.

– Han är skärrad över vad som hänt hans lillebror, allt gick ju så fort, säger hon.

Treåringen ska stanna på sjukhuset för observation de närmaste dagarna.

– Jag sjunger ”När trollmor har lagt sina elva små troll” för honom, och han har sin favoritnalle med sig i sjukhussängen. Nu jämrar han sig lite, men allt ska bli bra, säger Evy.

Josefin Sköld

Publicerad: