Clintan hjälper Romney i fajten mot Obama

NYHETER

TAMPA. Nu får president Obama passa sig.

Han har fått självaste Magnum Force emot sig...

Mitt Romneys kampanjstab har just bekräftat att nattens hemlige talare på det republikanska konventet i Tampa är – Clint Eastwood.

– Det här landet behöver ett lyft av något slag, menar han.

Foto: Clint Eastwood.

Mysteriet kring vem som ska hålla överraskningstalet strax innan Mitt Romney i natt formellt accepterar sin nominering är alltså löst.

Och det handlar alltså inte, som källor nära konventet operativa ledning uppgav i går, Nancy Reagan.

Det handlar om Clint Eastwood.

Talar i natt

Redan under eftermiddagen tog den 82-årige Hollywood-stjärnan en promenad genom Tampa Bay Times Forum för att hälsa på delegaterna – och sent i natt kommer han alltså att kliva ut på scenen för att försöka hjälpa Mitt Romney att ta ytterligare några röster av Barack Obama.

Eastwood, känd för sina insatser i hårdkokta draman som ”Magnum Force” och lika hårdkokta westerns som ”Den onde, den gode, den fule”, är sedan länge medlem i det republikanska partiet och ställde i mitten av 80-talet upp i, och vann, borgmästarvalet i hemstaden Carmel i norra Kalifornien.

Gav officiellt stöd

I den nationella debatten brukar ”Clintan” hålla en lägre profil, men i den här gången väljer han alltså att bli mer delaktig. Redan i början av månaden gav han Romney sitt officiella stöd.

– Det här landet behöver ett lyft av något slag, sa han vid ett valmöte i Idaho.

– Och jag tror att Mitt Romney framförallt är mannen som kan restaurera vårt skattesystem så att det blir rättvisare och inte skapar konflikt mellan de som betalar skatt och de som inte gör det.

ARTIKELN HANDLAR OM