Man skjuten i Örebro – hålls nedsövd

Av: Niklas Eriksson, Martin Ekelund, Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

En man i 25-årsåldern sköts i natt med flera skott.

Han opererades tidigt i morse och hålls nu nedsövd.

Det är fortfarande oklart varför han blev skjuten – men händelsen kan vara gängrelaterad.

Vid 01.30-tiden slog en man i 25-årsåldern larm om att han blivit skjuten. Skottlossningen ägde rum i eller i anslutning till någon form av lokal där det bedrivs spel i Vivalla i Örebro enligt polisen.

Hålls nedsövd

– Larmet kommer från en privat lokal, en man i 25-30 årsåldern ringer själv och säger att han blivit skjuten. När vi kommer fram kan vi bekräfta att han har en skottskada, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mannen, som sköts med minst två skott, är allvarligt skadad.

– Det har varit kritiskt i alla fall. Han har opererats och hålls nu nedsövd, säger Kenneth Johannesson.

Verksamheten som bedrivs i lokalen är enligt polisen ”oklar”.

– Lokalen är laglig, verksamheten är oklar, säger Kenneth Johannesson.

Kan vara gängrelaterat

Enligt uppgift till Aftonbladet kan skottlossningen vara gängrelaterad.

– Ja, det kan den vara, men vi vet inte riktigt än. Vi vet inte fullt ut vem den skjutne mannen är och vilken bakgrund han har, säger Kenneth Johannesson.

Polisen känner till att åtminstone ett kriminellt gäng finns i Örebro.

– Black Cobra har vi haft att göra med i flera år, men skjutningar är inte så vanligt. Det har hänt någon gång, säger Kenneth Johannesson.

Ingen misstänkt har gripits för brottet.

– Men vi har olika hypoteser som vi arbetar med. Men så mycket kan jag säga att det är inte vem som helst som riskerar att bli skjuten, offret är känd av oss i olika brottsliga sammanhang, säger Mats Nylén, pressinformatör på Örebropolisen.

"Vi har lite att gå på"

Det är oklart om det finns några vittnen till händelsen – när polisen kom till platsen fanns bara den skjutne mannen där.

Men polisen vet i alla fall vilka några av de som befunnit sig i lokalen under kvällen är.

Enligt uppgift till Aftonbladet kallades polisen till adressen flera timmar innan skottlossningen i ett annat ärende och en anmälan om bland annat utpressning ska ha upprättats.

I samband med det ska flera bilar ha stoppats. I dem färdades personer med kopplingar till Black Cobra, alla tidigare kända av polisen.

– Vi har varit där tidigare under kvällen, det var någon form av osämja. Jag kan inte säga så mycket mer, säger Kenneth Johannesson.

– Men vi har lite att gå på, det är inget tomt blad.

Brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker har undersökt den. Enligt uppgifter till Aftonbladet har i alla fall ett fotavtryck säkrats, men Mats Nylén vill inte gå in på vilka spår teknikerna säkrat på plats eller om vapnet hittats.

Publicerad: