Här sprängs tv-stationen

Israeliska styrkorna säger sig vara beredda för sin andra fas i attacken mot Gaza.

Och genom att ta över Hamas och militanta gruppers radiostationsfrekvenser skickar israelerna ut egna meddelanden:

– Till folket i Gaza, Hamas leker med elden och spelar med era öden, säger meddelandet.

I morse attackerades även en tv-station i Gaza.

Det arabisktalande meddelandet sänds enligt AP ut var femte minut.

– Den israeliska försvarsstyrkan rör sig mot den andra fasen i sin operation. För er egen säkerhet, håll er borta från Hamas infrastruktur och deras personal.

Israeliska militären har inte bekräftat att de sänder i Hamas radiokanal, men meddelar att de tidigare har sänt liknande varningar för ett par dagar sedan.

Utöver övertagandet av radiofrekvensen har israeliska styrkor attackerat två byggnader som används av både Hamas och utländska mediebolag.

Träffade tv-studio

Attacken på en av mediebyggnaderna bröt uppehållet i raketattacker från Gaza som hölls i samband med de Egypten-ledda förhandlingarna för att få slut på den fem dagar långa militanta konfrontationen.

Bassem Madhoun, som jobbar för ett ett tv-bolag från Dubai, säger till AP att två missiler träffade den 15:e våningen på byggnaden där Hamas Al-Aqsas studio ligger. Räddningsarbetare evakuerade flera människor som skadats i attacken. Minst sex journalister rapporterats ha skadats, enligt al-Jazira.

Byggnadens fönster blåstes ut och glas och bråte spreds på gatan nedanför.

Mohammed Shrafi, en palestinsk kameraman sa att filmade ute på gatorna när han träffades av granatsplitter som föll ner från byggnaden.

– De vill förhindra oss från att kunna sprida sanningen, säger Shrafi till AP.

Ettårig pojke dödades

Under natten har israeliska flygräder attackerat ett dussintals av Hamas mål, bland annat deras kommandocenter, enligt israelisk militär.

I natt har den palestinska dödssiffran stigit till 49 efter att fler civila dött. Bland dem ska en ett och ett halvt år gammal pojke omkommit, uppger Adham Abu Selmiya, talesperson för Gazas katastrofmyndighet, för AFP. Tre israeliska civila har dött sedan konfrontationen inleddes i onsdags.

Förhandlingar om vapenvila

Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius har åkt till Israel och Västbanken för att "mana alla parter att stoppa upptrappningen och erbjuda Frankrikes hjälp att nå en omedelbar vapenvila", uppger utrikesdepartementet i Paris.

Fabius ska bland andra möta Israels president Shimon Peres och premiärministern Benjamin Netanyahu samt palestiniernas president Mahmud Abbas under endagsbesöket som tar honom till Jerusalem, Tel Aviv och Ramallah på Västbanken.

Publisert: