Nyheter

Flydde från hot om tvångsäktenskap - blev mördad

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Vittne såg 28-åringen och dottern på tåg mot Hamburg: "Barnet var oroligt"

Den 17-åriga flickan som mördades utanför Oslo i onsdags hade flytt från Afghanistan för att undkomma ett tvångsäktenskap.

Hon ska i stället ha varit förälskad i en 28-åring i Norge – samma man som nu misstänks ha knivmördat henne.

I dag släppte polisen ytterligare en bild på den misstänkte mördaren och kvinnans tvååriga dotter.

Det var i onsdags som den 17-åriga kvinnan hittades mördad i sin bostad i Lunner i Norge. Polisen misstänker att hon blivit mördad av en 28-årig man.

Mannen är nu på flykt tillsammans med parets gemensamma tvååriga dotter. Enligt vittnesuppgifter har de tagit tåget från Köpenhamn mot Hamburg.

– Det var ett mycket oroligt barn. Pappan verkade också väldigt nervös och ovan att umgås med barnet. Han gav barnet vatten och kaka, säger det danska vittnet Peter till VG.

"Befann sig i livsfara"

Enligt uppgifter till VG ska den mördade kvinnan ha berättat att hon flydde från Afghanistan för att undkomma ett tvångsäktenskap. Enligt den norska tidningen ska den unga kvinnan ha uppgett att hon känt det som att hon "befann sig i livsfara" i hemlandet. Det var därför hon flydde till Norge, för att undkomma sin far som lovat bort henne till en främmande man.

17-åringen ska, enligt uppgifter till VG, i stället ha varit förälskad i 28-åringen. Samme man som blev far till hennes barn och som polisen nu misstänker för mordet.

– 17-åringen och dottern kom till Norge och sökte asyl i mars. De bodde på en asylmottagning i Lyngdal i Vest-Agder, säger Linn Hilde Fosso på Vestoppland politidistrikt till VG.

Släpper nu en ny bild

Polisen har däremot inga uppgifter om när den nu brottsmisstänkte 28-åringen anlände till Norge. De misstänker att han och den nu mördade kvinnan reste tillsammans från Afghanistan men att de senare delade på sig.

Den norska polisen är mycket angelägen att få tag på den 28-årige misstänkte mördaren. Därför går de nu ut med ytterligare en bild på honom och tvååringen.

Bilden är från en övervakningskamera på Oslo bussterminal precis före avgången av bussen mot Köpenhamn via Göteborg.

– Vi hoppas att bilden som är av bättre kvalitet kommer göra det enklare för allmänheten att avgöra om de sett de två eller inte, säger Linn Hilde Fossmo.

"Dog av förblödning"

Kvinnan obducerades under dagen i dag och det är konstaterat att hon avled av stickskador.

– Hon dog av förblödning, säger Linn Hilde Fossmo.

Polisen har också hittat och beslagtagit det misstänkta mordvapnet i bostaden.

Vet du mer? Tipsa polisen i Norge på detta telefonnummer: +47 611 51579

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: