Nyheter

Caroline: Jag prejades av männen

Av: 

Tord Westlund

NYHETER

Gävle. Caroline, 28, med treåriga dottern i barnstol i baksätet prejades av motorvägen.

Av tre män som hon precis hade kört om.

– Föraren körde snabbt upp vid sidan av min bil och stirrade på mig. Sen vred han på ratten och styrde in i min bil, säger Caroline.

Caroline var på väg hem med dottern i barnstol i baksätet i förrgår. På E 4 mellan Gävle Bro och Gävle Västra kör hon om några bilar som ligger i rad.

– I den första bilen satt tre män. De stirrade på mig när jag körde om. Plötsligt kom de ikapp mig och körde upp direkt bakom min bil. Jag såg att de applåderade, säger Caroline när Aftonbladet träffar henne.

Sekunderna senare kör bilen upp jämsides med Caroline.

– Föraren stirrar på mig och vrider sen på ratten och smäller in i sidan på min bil. Helvete, tänkte jag. Det var helt sjukt. De såg ju dottern i barnstolen både när de låg bakom och när de kom bredvid mig.

”Kändes helt overkligt”

Männens bil voltade ner i diket på höger sida. De fördes i ambulans till Gävle sjukhus med misstänkta rygg- och nackskador. Caroline for av vägen på vänster sida.

– Vi klarade oss utan skador men man tänker på vad som kunnat hända, säger Caroline.

 Hon kramar om sin treåriga dotter som satt i baksätet när de prejades av vägen.

– Jag blev rädd, säger dottern med en brandmansdocka i famnen när Aftonbladet hälsar på i hemmet.

Caroline berättar hur hon chockades av händelsen.

– Det kändes ju helt overkligt, som en obehaglig film.

Fick du kontakt med någon av männen?

– När vi väntade på polisen kom en av dem upp på vägen. Jag tror att det var föraren. Han sa att han tappat kontrollen över sin bil. Men han styrde in i mig medvetet, säger Caroline.

Bilen har tagits i beslag

Redan i förrgår inleddes en förundersökning om misstänkt försökt till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik, enligt Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

– Förarens bil har tagits i beslag för en teknisk undersökning eftersom den misstänkte 29-årige föraren hävdat att han fått punktering, säger han.

Enligt ansvarig förundersökningsledare fanns på måndagen inga nya uppgifter om männens tillstånd eller andra detaljer från utredningen att lämna ut.

Caroline vill inte framträda med sitt fullständiga namn i tidningen – av rädsla.

– Kan de göra som de gjorde mot mig på vägen kan man undra över vad de kan hitta på om jag träder fram med fullständigt namn och bild, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: