Räddningsarbetare skjuten i Syrien

En volontär från Röda halvmånen har skjutits till döds vid en räddningsaktion i staden Deir Ezzor i Syrien.

Den 23-årige Bashar al-Yossef sköts till döds i fredags när han verkade i staden. Volontären al-Yossef bar kläder med tydliga markeringar som visade att han tillhörde den syriska delen av Röda halvmånen, enligt Internationella rödakorskommittén (ICRC).

Han var den fjärde hjälparbetaren som dödades i regionen.

– Vi är chockade över hans död, den är oacceptabel, sade Abdul Rahman al-Attar som är chef för Röda halvmånen i Syrien till Reuters.

På lördagen uppgav aktivistorganisationen att ett 40-tal personer dödats vid sammandrabbningar runt om i Syrien. Det Londonbaserade Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter uppgav att tio soldater som försökt desertera dödades i Damaskusprovinsen.

Den hårt pressade diktatorn Bashar al-Assad meddelade på lördagen att han ombildar den syriska regeringen. Men han undvek förändringar på flera av de viktiga posterna i regeringen.

I enlighet med "dekret 210" beslutade al-Assad att en ny regering bildas under premiärminister Riad Hijab, som tidigare varit jordbruksminister, uppgav statlig tv. Utrikesminister Walid al-Muallem behåller sin post, liksom försvars- och inrikesministern.

TT