Man död efter att ha kört ned i vattnet i Bokenäs

1 av 3
NYHETER

På torsdagskvällen körde en bil ner i vattnet vid Bokenäs färjeläge väster om Uddevalla.

I bilen färdades en man och en nioårig pojke.

– Mannen har avlidit, anhöriga har underrättats genom sjukhuset, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare hos polisen under fredagsmorgonen.

Polisen fick in larmet klockan 21.17 på torsdagskvällen. Vittnet som ringde in larmet hade hört en skrikande pojke som stod genomblöt vid strandkanten vid Bokenäs färjeläge.

– Han springer fram och ser något som han tycker ser ut som en båtmotor som sjunker – men som visar sig vara en bil, säger vakthavande befäl Joakim Johansson.

Vittnet hoppade ner i vattnet

I bilen som körde ner i vattnet färdades förutom pojken, som är nio år, även en man – som låg kvar i vattnet utan att ta sig upp. Vittnet hoppade ner och lyckades få upp mannen.

– Ett riktigt hjältedåd, säger Joakim Johansson.

Pojken ska enligt polisen må okej, men mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Under de tidiga morgontimmarna bekräftades mannen ha avlidit. Pojken har hämtats och tagits om hand av sin mamma. Han är enligt polisen chockad, men inte fysiskt skadad.

– Mannen har avlidit. Anhöriga har underrättats genom sjukhuset, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Trafikverket: ”Inget fel på bommarna”

Det är oklart varför bilen hamnade i vattnet, polisen kommer att undersöka bilen.

Enligt Trafikverkets uppgifter till Bohusläningen finns det inget som tyder på att det ska ha varit något fel på bommarna vid färjeläget.

– Vi har inte fått några sådana indikationer. Den information jag har är att bommarna fungerat, säger Per Aronsson vid Trafikverket till tidningen.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla

Olycka