Belöning kan utlysas i Sigridfallet

1 av 22 | Foto: Sigrids föräldrar ser den misstänkte mördaren i rätten.
NYHETER

Polisen öppnar för utlysa belöning i sökandet efter den försvunna Sigrid.

Tidigare har man avrått från att blanda in pengar – men nu får familjen göra som den vill.

– Vi är mycket glada. Det är självklart angeläget att få in nya tips som kan lösa det här, säger familjens advokat.

Sökandet efter försvunna Sigrid, 16, har fortsatt högsta prioritet hos Oslopolisen. En stor styrka inriktar sig nu på att kartlägga hennes liv på sociala medier. Polisen undersöker över 1 000 bilder från internet som kan kopplas till hennes försvinnande.

– Vi försöker få information genom att analysera sociala medier som Sigrid har varit aktiv på. Det kan visa vem hon har haft kontakt med och vem hon kommunicerade med den kvällen, säger poliskommissarie Grete Lien Metlid, till VG.

Vill skänka en halv miljon

Sigrid Giskegjerde Schjetne har varit försvunnen sedan den 5 augusti. Kvällen innan begav hon sig hem från en vän i Oslo. När hon inte kom hem på kvällen larmade föräldrarna polisen. Sedan försvinnandet har polisen avrått föräldrarna från att utlysa en belöning. Hennes familj har tidigare tackat nej till ett erbjudande på en halv miljon norska kronor som några personer erbjöd att skänka till belöning. Detta eftersom polisen menade att det skulle kunna skada utredningsarbetet. Familjen har sedan dess ställt sig frågande till vad som skulle kunna förstöras av en belöning.

Ska överväga storleken på beloppet

I dag meddelade polisen att man ändrat sig i frågan.

– Nu är det upp till familjen vad de vill göra. Vi anser nu att farhågorna som ligger i att utlova en belöning är borta, säger Grete Lien Metlid till VG.

Familjen är nöjd över beskedet och kommer överväga belöning och hur stort beloppet bör vara.

– Självklart är familjen mycket glad över detta, säger familjens advokat Harald Stabell till VG.