”Manhattanmonstret” kan vara en tvättbjörn

En gris? En utomjording? Ett bevis för ett hemligt mutantlaboratorium i New York?

Spekulationerna har varit många, men monstermysteriet på Manhattan kan nu till slut ha fått sig en lösning.

Det uppsvullna, igenkänningslösa djurliket som spolades upp ur East River för en dryg vecka sedan kan enligt forskare mycket väl vara en tvättbjörn.

Monster?
Monster?

Denise Ginley skapade en storm av spekulationer i medier världen över när hon förra söndagen fick syn på och fotade ett ovanligt kadaver intill floden East River i New York.

Sedan dess har teorierna om ”Manhattanmonstret” avlöst varandra. Utöver konspirationsteorier om en utomjording eller ett misslyckat mutationsförsök i ett hemligt regeringsprojekt, har kroppen sagts kunna tillhöra en hund eller en gris som har legat i vattnet en längre tid.

Myndigheterna i staden har redan gått ut med förklaringen att det ska röra sig om en överbliven gris efter en grillfest.

”Tänderna liknar en tvättbjörns”

Grisförklaringen gick dock inte hem hos alla, särskilt med tanke på ”monstrets” fötter som inte har några större likheter till grisklövar. Dessutom saknar fyndet det kännetecknande gristrynet.

Nu har zoologer, djurvetare, vid Weber State Univeristy i USA hört av sig med en troligare förklaring:

– Flera av oss tror att det är en tvättbjörn. Dess tänder, så vitt vi kan se, liknar främst en tvättbjörns. Det gör även fingrarna, säger zoologen Sam Zeveloff till businessinisder.com.

”Montaukmonstret” var en tvättbjörn

Ett liknande fynd i Montauk, på Long Island utanför New York, väckte liknande konspirationsteorier till liv 2008.

Det ”monstret” kunde till slut konstateras vara just en död tvättbjörn som legat en längre tid i vatten.

Fortfarande har dock ingen officiell identifikation av det nya fyndet gjorts, så spekulationerna lär fortsätta även ett tag framöver.

Publisert: