Gruppvåldtäkten kan ha filmats

Fem män häktade Flera män misstänks för att ha deltagit i gruppvåldtäkten på en 29-årig tvåbarnsmamma i småländska Höglandet.
Fem män häktade Flera män misstänks för att ha deltagit i gruppvåldtäkten på en 29-årig tvåbarnsmamma i småländska Höglandet.

Fem män är nu häktade för den brutala gruppvåldtäkten på en 29-årig tvåbarnsmamma.

Övergreppet kan ha filmats, erfar Aftonbladet.

– Bevisläget är gott, säger Christer Edlund vid Eksjöpolisen.

I går avslöjade Aftonbladet att en 29-årig tvåbarnsmamma misstänks ha blivit övermannad av flera män i småländska Höglandet. Åtta ska ha turats om att brutalt våldta henne, men upp emot elva personer kan ha varit inblandade.

– Kvinnan ringde själv och slog larm, säger en poliskälla.

Fler kan gripas

Men det dröjde. Först när förövarna hade somnat eller lämnat lägenheten vågade hon ringa larmcentralen, uppger källan.

– Hon är i trygga händer nu, säger åklagare Klas Lorefors.

I går häktades fem män misstänkta för inblandning i den grova gruppvåldtäkten i en av Migrationsverkets lägenheter. Ytterligare en har anhållits. Enligt polisen är det inte uteslutet att fler kan gripas.

”Bevisläget gott”

Polisen har gjort flera beslag, däribland teknisk bevisning. Prover, som kan innehålla dna, analyseras nu på Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Delar av det misstänkta övergreppet kan också ha fångats på film, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

– Vad vi har för bevis vill jag inte gå in på. Men vi tycker att bevisläget är gott, säger Christer Edlund vid Eksjöpolisen.

Publisert: