Förstorade rumpor med silikon och superlim

Nu åtalas Black Widow för mord

LONDON. Hon kallade sig "Black Widow" och utförde olagliga rumpförstoringar med silikon och superlim.

Men en av patienterna dog.

Nu åtalas Padge-Victoria Windslowe, 42, mord.

Claudia Aderotimi var 20 när hon i februari 2011 reste från London till Philadelphia för att förstora sin rumpa, men strax efteråt klagade hon på smärtor i bröstet. Bara timmar senare dog Aderotimi av en hjärtattack efter att silikon läckt in i blodomloppet, skriver Daily Mail.

Padge-Victoria Windslowe, 42, tog 2000 dollar, omkring 14 000 kronor, betalt för den olagliga skönhetsoperationen. Nu har hon blivit formellt anklagad för mord och kommer ställas inför rätta, uppger nyhetsbyrån AP.

Windslowe kallade sig "Black Widow" och bjöd in till så kallade "pumpar-partyn" där hon utförde olika typer av silikonförstoringar. Festerna hölls på hotellrum eller hemma hos patienter som trodde att Windslowe var sjuksköterska.

Men silikonet hade hon skaffat i Thailand och hon använde superlim för att försegla injektionen.

Windslowe greps i februari när hon bjudit in kvinnor till ännu ett "pumpar-party".

Med sig hade hon nålar, pappservetter, bomullstussar, superlim och en vattenflaska med vad som av polisen beskrevs som en okänd substans, som hon själv kallat för sitt silikon, uppger Daily Mail.

Den falska sjuksköterskan greps ursprungligen för en annan rumpförstoring som gått fel. Shurkia King, 23, fick svåra andningsproblem och låg två veckor på sjukhus efter att silikonpartiklar hamnat i hennes lungor, skriver Daily Mail.

King hade inför sin operation sett på nyheterna att Aderotimi dött efter en rumpförstoring och frågade "Black Widow" om händelsen.

– Hon sa att hon inte dödat den flickan, hon sa att hon varit hög, vittnade Shurkia King i rätten i maj.

Men nu anser sig åklagaren ha tillräckliga bevis för att åtala Padge-Victoria Windslowe för Claudia Aderotimis död och tidigare i dag fick hon höra anklagelserna läsas upp för sig, uppger AP.

Publisert: