Hägglund kvar – Odell petas

Förre simmaren David Lega in i KD-toppen

Göran Hägglund föreslås sitta kvar som partiordförande och David Lega föreslås av valberedningen väljas till andra vice ordförande.
Göran Hägglund föreslås sitta kvar som partiordförande och David Lega föreslås av valberedningen väljas till andra vice ordförande.

Göran Hägglund föreslås få fortsätta som partiledare för Kristdemokraterna.
Det meddelade valberedningen under en pressträff i dag.
– Han har ett brett stöd och är den person vi tror bäst kan leda partiet till valframgång 2014, säger valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlgren.

Mats Odell.
Mats Odell.

Maria Larsson och David Lega föreslås som första respektive andra vice ordförande. Därmed petas Hägglunds utmanare Mats Odell i förslaget från sin post som andre vice ordförande. Odell kommer att hålla en pressträff senare i eftermiddag.
– Vi anser att när man har uppträtt som motkandidat är det olämpligt att nomineras till partistyrelsen, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Lega kommunalråd

Lega är i nuläget partiets kommunalråd i Göteborg, och före detta idrottsman.
– David Lega är en synnerligen entusiasmerande person som för alla bevisat att ingenting är omöjligt, säger valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlgren.

Ödmjuk Hägglund

Göran Hägglund sa under pressträffen att han är ödmjuk inför uppgiften.
– Det här är fortfarande ett förslag, det kommer diskuteras livligt i partiet, säger han.

Beslut 28 januari

Ett extrainsatt riksting kommer att besluta om ny partiledning lördagen 28 januari.
– Vi behöver stärka organisationen, prata intern och se till at vi drar åt samma håll. Vi behöver komma ut bättre med politiken, säger Göran Hägglund.
Valberedningen förslår också att före detta biskopen Lennart Koskinen ska väljas in i partitoppen.

– Med sin kunskap om etik, ideologi och kunskap om mänskliga rättigheter har han ett perspektiv som kan berika patristyrelsen, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Publisert: