Ulf Kristersson

Ulf Kristersson ber om ursäkt

Av: 

Pär Karlsson

Staffan Dickson

NYHETER

S: Misstroendeomröstning inte längre aktuell

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) höll på tisdagen presskonferens med anledning av förslaget om en misstroendeomröstning mot honom.

– Jag ber verkligen om ursäkt om jag på något sätt uttryckte mig slarvigt eller att regeringen inte tar riksdagens beslut på allvar, säger Kristersson.

Bakgrunden till hotet om misstroendeomröstning ligger i att riksdagen två gånger, i juli och december förra året, beslutade att regeringen ska återställa reglerna för hur sjukskrivnas arbetsförmåga ska prövas efter 180 dagar. Ulf Kristersson har dock vägrat följa riksdagens beslut.

– Det är inte ansvarsfullt att med berått mod gå tillbaka till ett gammalt begrepp som vi vet hade samma problem som dagens, sa han till TT i torsdags.

Återkommer 1 mars

Men på tisdagseftermiddagens presskonferens uttryckte han sig mer diplomatiskt:

– Jag ber verkligen om ursäkt om jag på något sätt uttryckte mig slarvigt eller att regeringen inte tar riksdagens beslut på allvar.

Regeringen kommer att återkomma med sin samlade bedömning i frågan senast den 1 mars, sa Ulf Kristersson på tisdagens presskonferens.

”Slarvig regering”

Samtidigt meddelar Socialdemokraterna att de låter sig nöja med Kristerssons ursäkt, och därmed avskrivs planerna på att väcka en misstroendeförklaring.

– En misstroendeförklaring är inte aktuell nu när han lägger sig platt, säger Sven-Erik Österberg (S) till Aftonbladet efter Kristerssons presskonferens.

– Kristersson har kommit till insikt att man inte beter sig så här mot riksdagen. Finns det en beställning ska den hanteras som vanligt. Bästa sättet att nu be om ursäkt är att se till att de sjukskrivna hanteras på bästa sätt, fortsätter Österberg.

– Vi ser en slarvig regering, de har suttit i minoritet i ett och ett halvt år, men har fortfarande inte lärt sig vad det innebär.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Ulf Kristersson

ÄMNEN I ARTIKELN

Ulf Kristersson