Nyheter

Israelisk attack mot FN-skola

NYHETER

Vid en israelisk flygattack dödades minst sju människor vid en FN-skola i södra Gaza. Raketen slog ned vid ingången till skolan i staden Rafah.

Hundratals palestinier hade tagit sin tillflykt till skolan.

Ett 30-tal skadades också i samband med söndagens attack, uppger sjukhuskällor och ögonvittnen enligt AFP. Den israeliska militären har ännu inte kommenterat det inträffade.

Tidigare uppgav militären att israelen Hadar Goldin, den 23-årige löjtnant som försvann i Gaza i fredags, är död. Han ska ha dödats under strid.

Israel har anklagat Hamas, som styr i Gaza, för att ha kidnappat Goldin. Men den palestinska organisationen har sagt att den inte har några uppgifter om vad som kan ha hänt honom.

Hamas militära gren har uppgivit att den inte utesluter att han dödats i ett israeliskt angrepp.

Drogs in i tunnel

Anshell Pfeffer, journalist på den israeliska tidningen Haaretz, skriver på Twitter att militären, baserat på rättsmedicinska bevis, dragit slutsatsen att Goldin dödades av en självmordsbombare från Hamas och att hans kvarlevor drogs in i en tunnel i Rafah.

En militär taleskvinna kommenterar dock inte om Goldin, tillsammans med två andra israeliska militärer, blivit offer för självmordsdåd eller dödats vid ett angrepp från den egna militären, rapporterar The New York Times.

Israeliska ynetnews.com rapporterar att bland andra Israels försvarsminister Moshe Yaalon besökt familjen Goldin för att meddela dödsbudet. Kring 300 människor samlades utanför familjens hem för att visa sitt stöd. Anhöriga till de tre israeliska tonåringar som fördes bort och dödades på Västbanken i juni fanns bland besökarna.

Offensiven fortsätter

Israels militära offensiv i den palestinska Gazaremsan startade den 8 juli. Ett tillbakadragande har skett från delar av de tätbefolkade områdena, men Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att kampanjen ska pågå så länge som det är nödvändigt och med så stora styrkor som behövs. Han är också fast besluten att förstöra Hamas tunnlar.

Enligt premiärministern är målet att skapa lugn för Israels befolkning under "en lång period".

En talesperson för Hamas säger att Netanyahu "kommer att få betala för varje minut han använder på anfallskriget mot vårt folk".

Hoppet om en diplomatisk lösning har falnat sedan Israel gjort klart att landet bojkottar de planerade samtalen om en vapenvila i Kairo.

Enligt räddningstjänsten i Gaza dödades elva palestinier i israeliska flyganfall tidigt på söndagen. Under kriget har minst 1 720 palestinier, de flesta civilpersoner, dödats, liksom 64 israeliska soldater, två israeliska civilpersoner och en thailändsk gästarbetare.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter