Drottning Silvia sjuk

avBritt Peruzzi, Victor Lindbom

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Jonas Ekströmer / TT
Drottning Silvia och Zlatan innan magsjukan slog till.

Kungaparets besök i Frankrike har tagit en oväntad vändning.

Drottning Silvia är akut magsjuk och tvingas ställa in flera av dagens programpunkter.

Statsbesöket i Frankrike fick en skakig start. Kungaparet fick visserligen träffa Zlatan Ibrahimovic till slut. Men mötet med de svenska PSG-spelarna Kosovare Asllani och Caroline Seger fick skjutas upp på grund av tidsbrist. Nu är det återigen oklart om drottning Silvia får träffa fotbollsstjärnorna.

”Magåkomma”

Drottningen har nämligen blivit sjuk.

– Programmet i dag fortskrider som planerat. Det är endast drottningens egna program som ändras på grund av magåkomma, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hur många aktiviteter som drottningen missar är fortfarande oklart. Men på dagens schema står bland annat lunch hos Frankrikes premiärminister Manuel Valls.

Kulturell eftermiddag

Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf skulle även besöka ett kulturcentrum i Paris gamla bårhus, se en fotoutställning om Umeå på järnvägsstationen Gare de Lyon och bjuda på tackmiddag på Théâtre Chaillot.

Nu riskerar kungen att få gå ensam på dessa tillställningar.

Hovets informationschef Margareta Thorgren uppger att drottningen förhoppningsvis deltar på middagen i kväll, som PSG-stjärnorna Caroline Seger och Kosovare Asllani ska gå på. Men hon kan inte säga säkert att drottningen kommer.

– Vi får se, säger hon.

Kungaparet skulle också ha träffat årets Nobelpristagare i litteratur, Patrick Modiano, men det mötet blir inte av eftersom han fått förhinder, enligt hovet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM