Han dokumenterar hur ebola sliter isär familjer

1 av 18
NYHETER

Ebolautbrottet i västra Afrika är det värsta som världen skådat.

En fotograf har tagit sig till områdena där ebola härjar som värst och hans bilder visar hur familjer bryts isär av sjukdomen.

Läkarna vet inte exakt hur omfattande utbrottet av ebola i Västafrika är. I förrgår gick WHO ut och menade att siffrorna för antalet döda och bekräfta ebolafall kan var gravt underskattade.

I Guinea, Liberia och Sierra Leone har hundratals människor dött och ännu fler insjuknat. I varje land har omkring 350 människor avlidit av ebola, enligt WHO:s uppdatering från 13 augusti.

En fotograf från Getty Images, John Moore, har tagit sig till de värst drabbade områdena.

Försöker skaka liv i sin man

På de fasansfulla bilderna blir det tydligt vilka tragedier som uppstår i sjukdomens spår.

I en skola i Liberia ligger ett barn utmattat på en madrass med plastöverdrag. Skolan har gjorts om till en vårdavdelning. 

På en annan bild från skolan står en kvinna med händerna mot pannan. Vid hennes fötter ligger hennes man, avsvimmad efter att ha slagit i huvudet när han föll.

Hjälparbetare i skyddsdräkter och masker skyndar till och ser hur kvinnan försöker skaka liv i sin man.

Hämtar kropp med jeep

John Moore följer också med en begravningsgrupp i Sierra Leone. De ska hämta en person som fallit offer för ebola. För att inte riskera att själv smittas klär han sig i helvit skyddsmundering och ansiktsmask.

Kroppen hämtas upp av gruppen och förs med en jeep till Kailahun.

Vid en begravningsplats i staden har Läkare utan gränser byggt ett center. En kista sprejas med desinfektionsmedel innan kroppen sänks ned till den sista vilan.