Ni hjälpte till att hitta bankomatrånaren

NYHETER

Marcus attackerades när han tog ut pengar – efter Brottscentralens efterlysning kunde rånaren identifierass

Under tisdagen efterlyste polisen en våldsam rånare i Aftonbladets tv-program Brottscentralen. Efter bara några timmar kunde mannen identifieras.

– Vi är otroligt nöjda, säger polisen Andreas Hamrén.

Det var den 13 juli i år som 27-årige Marcus hade varit ute med några vänner i Stockholm. När han kom till Klarabergsgatan tänkte han ta ut pengar till en taxi hem.

– Då small det plötsligt, han slog till mig just när jag skrev in pinkoden, säger Marcus.

Tydliga övervakningsbilder

Överfallet fastnade på en övervakningsfilm och polisen kontaktade Brottscentralen för att nå ut med bilderna till allmänheten. Bara timmar efter att programmet hade visats strömmade det in tips till polisen och redaktionen.

– Det betyder otroligt mycket för oss att så många tips kom in, nu kan vi gå vidare i utredningen, säger Andreas Hamrén på polisens personrånsgrupp på Södermalm.

Mår bra efter omständigheterna

Marcus, som blev utsatt för ett hårt slag i huvudet, har idag inga fysiska men men påverkades ändå av händelsen.

– Man blev ju chockad. Jag är mer försiktig nu och går inte ut ensam längre på kvällen.

Rubriceras som försök till rån

Gärningsmannen fick inte med sig några kontanter ur bankomaten och därför rubriceras rånet som ”försök till rån” men polisen ser ändå allvarligt på händelsen.

– Det är inte jättevanligt att man blir nedslagen. Oftast följer rånaren efter någon som redan har tagit ut pengar och hotar till sig pengarna. Eller så tittar man på koden och tar kortet efter ett uttag, säger Andreas Hamrén.

Vill uppmana att tipsa

Allmänheten betyder mycket för polisen och man vill uppmana folk till att höra av sig.

– Det är viktigt att man hör av sig till oss om man känner igen någon, det blir otroligt mycket enklare att lösa ärendet, säger Andreas Hamrén.