Lena Mellin: "En typisk fallucka"

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 14

NYHETER

Aftonbladets politiska reporter Lena Mellin är förvånad över att Stefan Löfven inte kunde svara på kärnkraftsfrågan.

– Det här var en typisk fallucka som man faller i om man inte är lika erfaren som Reinfeldt och de andra, säger hon i Aftonbladets eftersnack.

Det hettade bitvis till rejält i Expressens partiledardebatt. Centerledaren Annie Lööf och Vänsterledaren Jonas Sjöstedt rök bland annat ihop ordentligt om feminism och kvinnligt företagande.

– De rök ihop redan i Aftonbladets debatt. Det var generalrepetition - det blev ännu hårdare ordväxling nu, säger Lena Mellin.

– Sjöstedt var verkligen på. Tillsammans med Annie Lööf. Deras möte var debattens höjdpunkt.

Hur besvärligt var det för Löfven att han inte kunde svara i kärnkraftsfrågan?

– Det konstiga är att Socialdemokraterna har kongressbeslut på att kärnkraft ska fasas ut, det är underförstått att man inte ersätta gamla reaktorer med nya. Det var konstigt att han inte kunde svara på frågan.

Reinfeldt såg nöjd ut efter debatten. Har han anledning att vara det?

– Han har anledning att vara nöjd. Mitt första intryck är att han inte sa så mycket, men han lyckades lägga ut texten på det sätt som jag tror han själv önskar.

Hur skötte Hägglund sig?

– Han kom bort i vår partiledardebatt i måndags. Här skuffade han i alla fall sig fram till frontlinjen.

Åsa Romson, lyckades hon få in sina hjärtefrågor?

– Det var en av hennes bästa debatter. Jag tycker nästan hon var bättre än Gustav Fridolin var i vår debatt. Hon var bra.

Hur skötte sig Jimmie Åkesson?

– Bättre än i vår debatt i måndags. Det passar honom bättre när han får en fråga som programledaren bollar till honom. Resonemanget att det är bättre att ta hand om flyktningar på plats ger jag inte mycket för. Det tror jag inte flyktingarna i till exempel Libanon gör heller.

Publicerad: