Nyheter

Misshandlad med järnrör - polisen misstänker hatbrott

Av: 

Kenan Habul

NYHETER

Den israeliska flaggan hängde i fönstret i två år, utan att någon reagerade.

Men natten till i dag blev den 38-årige Ismail Aryan Babak misshandlad av flera personer.

– Men jag tror inte att det bara var på grund av flaggan, det kan också vara mitt motstånd mot regimen i Iran, säger 38-åringen till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

När Aftonbladet når Ismail Aryan Babak strax efter lunch på måndagen har han fått lämna sjukhuset. Flera människor larmade sent på söndagskvällen polisen när han blev överfallen av ett tiotal unga män utanför sin bostad i stadsdelen Seved i Malmö.

38-åringen berättar för Aftonbladet att han gillar Israel och att det är därför han har landets flagga i sitt köksfönster.

Gillar Israel

Enligt honom själv började han med det för två år sedan, stundtals har även en liten kurdisk flagga hängt där och ingen ska ha reagerat. Men i helgen hängde något. I lördags krossades ett av hans köksfönster. När han satte upp flaggan i det andra fönstret i köket krossades även det natten till måndagen. Han gick ner till gatan och där stod flera unga män. Enligt Ismail Aryan Babak är de i 20-årsåldern.

– De hade järnrör och flaskor. Först sa någon till mig "ni kurder ska få en egen stat". Sen undrade en annan varför jag hade flaggan, berättar 38-åringen.

Efteråt gav sig de unga männen, de kan ha varit över tio, på honom. Någon slog honom med en glasflaska i huvudet två gånger, han blev även misshandlad med ett järnrör över benen.

Motståndet mot Iran

38-åringen tror inte själv att den israeliska flaggan är huvudanledningen till misshandeln. Han har flera konton registrerade på Facebook där han kritiserar den religiösa diktaturen i Iran.

– Även om jag inte tror att någon av de som överföll mig kommer från Iran, så tror jag att de samarbetar med den regeringen. Det är så hemskt det som har hänt. Nu känner jag för att lämna Sverige och flytta till mitt hemland, säger Ismail Aryan Babak.

Han har sett två av angriparna tidigare i området, men ingen är ännu gripen.

– Vi har ännu ingen misstänkt. Vi har knackat dörr och förhört vittnen i området. Brottsrubriceringen är grov misshandel med hatbrott som motiv, säger Linda Pleym, pressinformatör vid Malmöpolisen.

ANNONS

Nu har Ellos fyllt på med nyheter online - handla trendsäkert mode till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert: