Tonåringar misstänks för mordet på Elvis

1 av 6 | Foto: Elvis, 30, knivmördades i Malmö. Två tonåringar har gripits, misstänkta för mordet.
NYHETER

30-årige Elvis mördades på Söderkullatorget i Malmö.

Två tonåringar, en 18-åring och en 19-åring, misstänks nu för det brutala knivmordet.

– De har varit anhållna i sin frånvaro och kunde gripas i går, säger Linda Pleym på polisen i Malmö.

Det var den 13 februari som 30-årige Elvis blev dödad på Söderkullatorget i Malmö. Vid 18-tiden blev han påhoppad av okända gärningsmän och knivhuggen så pass svårt att han avled.

”En underbar kille”

Polisen har sedan händelsen haft svårt att få en klar bild av exakt vad som hände på torget men enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet ska Elvis ha sagt till några ungdomar i en godisaffär att inte slänga godis på golvet. När han sedan kom ut ska han blivit överfallen. Enligt andra uppgifter ska gärningsmännen ha förväxlat Elvis med någon annan.

Polisen har inte velat bekräfta Aftonbladets uppgifter.

Det oklara spaningsläget har gjort att sorgen blivit mycket jobbig för Elvis anhöriga.

– Det är så svårt att inte veta vad som hänt. Min son var en underbar kille, med hjärta av guld. Han hjälpte barn och tog med dem att spela fotboll. Jag vill bara veta vad som hänt honom, sa hans mamma till Aftonbladet veckan efter mordet.

Anhölls i måndags

Nu verkar Malmöpolisens bild av händelseförloppet ha klarnat betydligt. I går greps två tonåringar misstänkta för mordet på Elvis.

– De anhölls i sin frånvaro i måndags och kunde gripas av polis i går, säger kammaråklagare Jeantte Sprimont som är förundersökningsledare i ärendet.

De två tonåringarna är båda två misstänkta för mord. Hur de ställer sig till anklagelserna är ingenting åklagare Sprimont i nuläget vill kommentera.

– Jag har nu på mig fram tills på fredag klockan 12 om jag ska begära dem häktade eller inte. I nuläget vill jag egentligen inte lämna fler kommentarer då utredningen befinner sig i ett känsligt läge.

Vill ha in fler tips

Även om två personer nu sitter anhållna vill polisen fortfarande ha in mer tips rörande mordet och händelserna som föregick våldet.

Elvis mamma hoppas att hon till slut ska få veta precis vad som hände den där kalla februarikvällen på Söderkullatorget i Malmö

– Det skulle betyda så mycket för mig att veta. Jag hoppas polisen hittar de skyldiga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott