Zainab köpte flygbiljett åt tiggare: ”Vi grät tillsammans”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

En händelse på en resebyrå i Malmö har fått många att reagera på Facebook. Bakom berättelsen står Zainab Turkie, 23, som under morgonen i tisdags fick in en kund som hon aldrig kommer glömma.

– Vi grät tillsammans, säger Zainab till Aftonbladet.

Kunden som kom in till resebyrån var en haltande man i 50-års åldern. Han förklarade på knacklig svenska och engelska att han behövde boka om en flygbiljett till Bukarest. Men eftersom hans biljett inte var ombokningsbar förklarade Zainab för honom att han var tvungen att köpa en ny.

– Han blev jätteledsen och berättade att han inte hade råd med en ny biljett. Han satte sig ner och berättade för mig att han måste åka hem för att operera sitt ben, berättar Zainab.

“Jag kände i hjärtat att jag måste hjälpa honom”

Under samtalet började hon känna igen mannen - hon hade tidigare sett honom tigga utanför Willys.

– Jag har väldigt svårt för att gråta inför folk. Men det var som att alla känslor bara tog över mig. Jag sket i jobbet, jag kände i hjärtat att jag måste hjälpa honom. Jag hade inte kunnat sova gott på natten annars, berättar Zainab.

Mannen lade förtvivlat upp allt han ägde på bordet och visade upp sitt brutna, sydda ben och sa att han blivit påkörd när han suttit och tiggt pengar. Då bestämde sig Zainab för att hon måste göra något.

– Jag bad honom om hans id-kort och bokade resan. När jag berättade att jag betalt för biljetten började han gråta och då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre, säger Zainab.

"Jag hade varit utan mat om jag hade betalat denna resa"

När Zainab lämnade över biljetten till mannen sa han:

"Jag tackar gud att det finns kvar människor som du, jag hade gett upp hoppet, jag vet inte vad jag ska säga, jag tackar dig så mycket, jag hade varit utan mat om jag hade betalat denna resa."

Hur går dina tankar efter den här händelsen?

– Det är så många människor som ser ner på dessa människor som tigger, men det här är människor som behöver hjälp! Folk måste sluta vara så dömande och hjälpa till. De gör ingen illa, de sitter ju bara där. Varför är folk så elaka? Vi måste börja hjälpa varandra, säger Zainab.

Här nedanför kan du läsa Zainabs egna berättelse på Facebook.

Cassandra M Klatzkow

Publicerad: